Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 30 January 2009 10:16

Publicitatea in depresie

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Nu ma refer aici la americanii care si-au pierdut job-urile in agentiile de publicitate in ultimul an, ci la ce se vede pe ecran in pauzele publicitare in Florida. Americanul de rand e pragmatic si optimist incurabil, fapt care i-a atras istoric vorbind titulatura de “tampit” in folclorul romanesc. Pe el il doare’n cot de folclorul romanesc si de Romania in general, dar il doare tot mai tare de ceea ce i se intampla in propria tara.

Posturile de televiziune nu inceteaza sa cuantifice somerii – 1 milion numai anul trecut, dar 588.000 luna asta, in total 6.5 milioane deja pe strazi. Dintre toate industriile, cea mai prospera pare a fi cea a armelor de foc, cu vanzari in crestere cu 47% din noiembrie anul trecut. 250 de milioane de arme de foc sunt deja in posesia cetatenilor americani care se gandesc tot mai intens si tot mai frecvent la siguranta caselor, familiilor si slujbelor lor. In orice ordine doriti.

Publicitatea reactioneaza cum poate, incercand sa echilibreze tonul sau etern optimist cu ce se intampla in jur. Efectul e uneori bun, alteori jalnic, iar per ansamblu la fel de deprimant ca insasi depresia.

Dealerii auto celebreaza tamp iesirea din business dupa 20, 25 sau 30 de ani, chemand poporul la discounturi nemaivazute, un fel de parastas vesel al showroom-urilor prin care bate briza. Companiile farmaceutice ne amintesc de toate boalele si suferintele, farma fiind printre putinele industrii care-si mai pot permite acum portii mari de GRP pe TV.

Bancile si casele de asigurari se bat in oferte gratuite, retailerii anunta discounturi peste discounturi, iar avocatii bat la usa celor care vor sa se salveze din saracie dand in judecata vreo companie care n-a apucat sa-si dea ultima suflare pe bursa. Hamburgerii si pizza sunt optiunea ideala pentru o masa sub 10 dolari, iar dupa colt stau remediile minune impotriva obezitatii care, insa, nu mai sunt la fel de ieftine.

In octombrie 2007 am revenit in America dupa 10 ani si am ramas uimita sa constat cat de putin se schimbase intr-un deceniu. In ianuarie 2009 m-am intors din nou si am ramas uimita sa vad cat de mult s-a schimbat…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 2967 times Last modified on Tuesday, 05 July 2011 13:32
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 225 guests and no members online

Search