Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Monday, 02 June 2008 10:57

Moș Crăciun trăiește!

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Am avut mari emoţii pentru ziua de astăzi pentru că, de câţiva ani de zile, de când am pus mâna prima dată pe o carte a lui Jack Welch, Straight from the Gut, Jack mi-a devenit un model de business, un Moş Crăciun la care să te întorci când eşti într-o zi proastă, sigură că găseşti un sfat iluminator în sacul său.

Problema cu Moş Crăciun, însă, este că rareori se dovedeşte că ar exista în lumea reală. Culegând de-a lungul timpului impresii de pe urma vizitelor multor oameni de business, de marketing, de management, de strategie cu patalama de guru, colecţia de Moş Crăciuni s-a cam topit, opiniile generale fiind că oamenii sunt obosiţi, şablonarzi, indiferenţi la publicul din sală şi la oraşul în care au poposit pentru două ceasuri de prelegeri.

 

Am avut, aşadar, o mare strângere de inimă înainte de a-l vedea pe Jack in a live performance, doar Andreea a mai reuşit să-mi mai împrăştie din emoţii cu impresiile de după interviul din Business Standard. Întâlnirea cu Jack a fost, aşa cum spunea Tavi (Tavi Belu, nu Tavi Pantiş), cel mai tare mod de a-ţi începe săptămâna, o doză de energie pură, venită din partea unui om care a trecut de 70 de ani şi care încă mai e capabil să pună pe jar şi pe gânduri o sală de o mie de oameni.

Sursa lui de energie? Nu dietele macrobiotice sau faptul că are o a treia soţie şi frumoasă şi deşteaptă, ci curiozitatea continuă şi credinţa că în fiecare zi ai ceva de învăţat.

Jack vorbeşte ca un antreprenor şi s-a comportat ca un antreprenor în mijlocul unei corporaţii aparent inamovibile. E un om care îţi spune drept în faţă că, din postura de CEO, ai posibilitatea să alegi ce să faci şi ce să nu faci. Ai posibilitatea să-ţi reconstruieşti funcţia aşa cum ţi-o doreşti, în loc să laşi funcţia să te copleşească sau să te complaci în sistemele şi pârghiile pe care ţi le pune la dispoziţie. Sunt lucruri pe care aici le-am auzit de la antreprenori şi foarte rar de la manageri. Managerii de la care le-am auzit erau deja în liga mare şi făceau conştient pasul către leadership.

Nu-i de mirare că, din sală, cineva i-a adresat la un moment dat un comentariu lui Jack, explicându-i că în anii care au trecut de la plecarea sa din poziţia sa de CEO, multe lucruri s-au schimbat, poziţia de CEO s-a instituţionalizat, bla bla. Jack a răspuns sec: crezi că asta e ce crede Steve Ballmer despre el? Crezi că poziţia sa de CEO e instituţionalizată?

Jack inspiră - a inspirat teamă, a inspirat neîncredere, a inspirat scepticism pentru unii. Şi cred că de aceia prea puţin îi pasă. Jack inspiră - azi a inspirat energie, a inspirat curaj, a inspirat ambiţie, a inspirat încredere că uneori eşti pe drumul cel bun chiar dacă toţi ceilalţi merg în cealaltă direcţie şi, pentru o vreme, ai senzaţia că eşti pe contrasens.

Moş Crăciun trăieşte!! Şi m-am bucurat ca un copil de autograful care mi-a rămas pe carte, semn că la un moment dat am respirat acelaşi aer cu cel mai mare CEO al secolului. XX, XXI, ce mai contează?

Multe mulţumiri Mihaelei şi lui Octavian, care au avut curajul să viseze că-l vor aduce pe Jack în România şi iată că au şi făcut-o!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 9262 times Last modified on Wednesday, 25 May 2011 18:45
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 130 guests and no members online

Search