Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Wednesday, 21 May 2008 10:58

Post Olimpiadele Comunicării

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Ştiu că am întârziat cu comentariile în urma Olimpiadelor Comunicării, dar şi pentru noi, ca pentru toată lumea, a fost o perioadă foarte aglomerată. Am spus şi anul trecut şi anul acesta că printre olimpici ne căutăm viitorii colegi. Anul trecut am angajat-o pe Ena, anul acesta Olimpiadele ne-au adus trei colegi pe care îi veţi cunoaşte în curând pe blog. Unii au fost pe podium, alţii nu, dar cine ne cunoaşte deja ştie că ne preocupă mai mult valoarea individuală decât rezultatul muncii de echipă.

Experienţa tutoriatului a fost foarte interesantă pentru mine şi a scos la iveală un fapt pe care nu-l remarcasem până acum. În urma brief-urilor, şi la Olimpiade ca şi în viaţa reală, au loc debriefing-uri, întâlniri cu clienţii în urma cărora cerinţele iniţiale se pot modifica, pot evolua etc etc. Ca juriu, noi vedem in continuare brief-urile iniţiale şi putem tinde să judecăm în continuare raportat la ele.

Or, abilităţile profesionale stau şi în puterea de a-i arăta unui client că obiectivele sale trebuie reajustate, în a-l convinge să accepte o altă soluţie, care să fie mai potrivită şi cu scopurile comunicării sale, dar şi cu aşteptările publicului. În a-i arăta că, uneori, ţintind un segment de public şi nu pe toată lumea, poţi avea rezultate mai bune.

Ca şi cum echipa de organizare a Olimpiadelor n-ar fi avut o sarcină suficient de grea, mai adaug şi eu o sugestie, dar pentru că pe toţi ne preocupă gândirea strategică a participanţilor şi puterea lor de convingere, cred că e un lucru important, care trebuie scos cumva în evidenţă.

Comentariile cu privire la rezultate continuă, după cum am descoperit cu mirare, după cum tot cu mirare am descoperit că există participanţi care vin la Olimpiade pentru diplomă. Sper că sunt puţini. Chiar dacă sunt un concurs pentru studenţi, Olimpiadele nu sunt un concurs academic - cel puţin nu la proba de PR. Sunt, mai degrabă, un interviu extins de angajare sau o întâlnire în avanpremieră cu mediul de business, cu criteriile lui de evaluare. Deci, lăsând rezultatele meciurilor la o parte, marele câştig al oricărui participant e posibilitatea de autoevaluare lucidă raportată la aceste criterii, care deja sunt pe piaţă, ca şi posibilitatea de a alege, ulterior, în bună cunoştinţă de cauză, o ramură a comunicării care i se potriveşte mai bine.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 7510 times Last modified on Wednesday, 25 May 2011 19:11
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 223 guests and no members online

Search