Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Monday, 12 May 2008 10:59

Examene, examene

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Cu coşmarurile legate de sesiunile din facultate rămâi toată viaţa. Azi m-am trezit nu cu un asemenea coşmar, ci cu un altul, dintr-o poantă răsuflată care, iată, mi s-a potrivit de minune “trezeşte-te mamă că întârzii la examen/ ei şi ce? / păi tu eşti profesorul!!”

Cam aşa m-am trezit şi eu când se crăpa de ziuă, nu pentru că facultatea la care am avut prima serie de examene ar fi fost la capătul lumii, ci pentru că între orele 7 şi 10 dimineaţa nu ştii cât timp îţi poate lua să parcurgi cu maşina trei kilometri în Bucureşti. Am ajuns la timp la Facultatea de Jurnalism, pentru cinci (hai patru şi jumătate) prezentări interesante despre Dacia şi potenţialele sale planuri de CSR. Nu vă aşteptaţi să fac dezvăluiri în avanpremieră pe blog, notele le veţi afla săptămâna asta cu toţii.

Sesiunile mă pun în postura - necaracteristică - de client şi îmi reamintesc de ce nici această postură nu e una de invidiat. E greu să selectezi dintr-o privire un partener care să ţi se potrivească pe termen lung. E greu să iei o decizie ştiind că, dacă optezi pentru prezentarea X, renunţi la ideea din prezentarea Y, care era mai interesantă. Că deşi ţi-a plăcut cercetarea echipei Z, mai mult contează strategia echipei W şi aşa mai departe. Ingrată sarcină - iar astăzi şi mâine, Olimpiadele Comunicării suprapunându-se peste sesiune, am avut şi am de judecat în continuare nu mai puţin de 23 de prezentări.

Este, pe de altă parte, o misiune frumoasă şi interesantă, care îţi arată o dată în plus cât de diferit putem vedea acelaşi lucru şi cum diferenţele de optică sunt cele care dau sare şi piper la urma urmei. La Olimpiadele Comunicării, ca în fiecare an, primul pluton a ieşit la iveală imediat. Cu toate că avem organizaţii şi viziuni diferite, e uimitor cum, în fiecare an, alegem toţi aceleaşi 3,4 echipe, numai ordinea în clasament variind de la un membru al juriului la altul. Anul acesta n-a făcut excepţie.

Au fost briefuri grele, au fost unele misiuni imposibile, a fost mult de muncă dar a fost şi mult entuziasm. A fost, după părerile juriului, prea puţină strategie. Ideile au venit în valuri, dar numai în câteva cazuri ele s-au legat şi au constituit planuri de acţiune structurate. S-au strecurat, ca în fiecare an, elemente multe de BTL şi de publicitate. Aşa ne trebuie dacă avem o meserie (încă) aşa de opacă încât şi celor care o studiază le vine greu să întrevadă exact ce e cu ea… Au ieşit la rampă şi multe staruri, au fost şi multe surprize plăcute, fie din partea celor mai tineri participanţi, fie din partea celor care nu erau studenţi la comunicare.

Nici anul acesta forma n-a bătut fondul. Şi, cunoscători fiind în ale ambalajului, am căutat cu încăpăţânare mărcile gândirii strategice până le-am găsit. Felicitări tuturor participanţilor pentru eforturi (şi nu spun asta ca pe un bla bla piaristic, ştiu că e greu şi că e mult, mai ales în această perioadă, şi ştiu că jurizarea e dură şi poate părea nedreaptă în raport cu eforturile; nu e nedreaptă). Şi mai multe felicitări câştigătorilor. Anul acesta, având în spate şi şedinţele de tutoriat, ştiu că echipele au avut de dus lupte asemănătoare cu cele pe care le ducem şi noi în lumea reală.

Şi, nu în ultimul rând, felicitări celor care se ştiu, pentru curaj. E rar, mai ales când eşti pe scenă şi când ai de-a face pentru prima dată cu o dilemă etică să găseşti puterea să te prezinţi aşa. Bravo! Nu uitaţi, însă, să mergeţi până la capăt şi să daţi soluţii pentru problemele pe care le vedeţi. Pentru toate problemele, aşa cum le vedeţi.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3222 times Last modified on Wednesday, 25 May 2011 19:11
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 245 guests and no members online

Search