Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Wednesday, 01 June 2011 07:15

Cat de mult e suficient?

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Citeam acum vreo luna o declaratie a lui Craig Mundie, Chief Research and Strategy Officer la Micrsoft, care spunea ca tablet-urile sunt un moft, care n-o sa prinda pe piata. Si asta in situatia in care Gartner estima in martie ca piata PC-urilor o sa creasca cu numai 10,5% in 2011 (fata de estimarea initiala de 15,9% din noiembrie 2010) si ca tablet-urile vor trece de 208 milioane de utilizatori pana in 2014.

La vremea respectiva a scris si Ionut un post pe Twitter despre asta si m-am amuzat de reactii. Dar am crezut ca e doar un caz izolat de ”wishful thinking” de la un gigant adormit care nu vrea sa se trezeasca. Iar azi citesc asta in Business Cover…
Si nu mai inteleg. Cat de mult e suficient pentru ca gigantii sa admita ca ceva s-a intamplat in timpul in care ei dormeau pe lauri? Nokia a anuntat ieri ca-si revizuieste in scadere previziunile de profit peprimul trimestru al 2011 si ca, de acum incolo, nu vor mai face previziuni trimestriale. Iar previziunea de profit pe intreg anul 2011 nu mai este de actualitate. Macar, la Nokia, Stephen Elop, CEO, admitea in intern (vezi scrisoarea din februarie 2011) ca lucrurile sunt pe cale sa o ia pe o panta abrupta in jos.
Si acum Intel vine cu un segment de piata nou, pe o zona – a netbook-urilor – care a murit cu succes anul trecut. A fost singura zona de vanzari de PC-uri care a scazut cu mult mai mult decat piata, normal, pentru ca foarte multi au ”sarit” in barca tablet-urilor.
Mi se pare interesant, insa, de vazut cum vor reactiona – tarziu, cu siguranta, dar vor reactiona. Pana una, alta, mi se pare ca nu vor sa se trezeasca si o tin pe-a lor cu ”noi stim mai bine ce vor consumatorii nostri”. Cred ca ar fi o idee sa-l intrebe pe Steve Jobs. Pentru ca banii, deocamdata, se duc la Apple, la Google si la ARM. Si revin cu intrebarea – cat de mult e suficient pentru ca niste companii care alta data conduceau piata unde voiau ele sa se trezeasca? Si, mai ales, pe ce lume au trait in ultimii ani?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 6636 times Last modified on Monday, 06 June 2011 11:23
Andrei Savu

Sunt inginer numai prin diploma, am fost jurnalist IT si economic pentru putin timp si apoi am inceput o aventura care mi-a adus pana acum multe satisfactii si multe zile de cosmar - relatiile publice. Am inceput cu un calculator si un telefon, la propriu, asa cum ii sade bine oricarui consultant si, incet, incet am reusit sa dezvolt o companie. Doar ca ani mai tarziu a venit momentul in care am realizat, impreuna cu Sorana, ca putem face mai mult si mai bine. Asa a aparut Premium Communication, la randul ei incepand cu doi oameni, doua telefoane si doua calculatoare. Acum suntem mai multi si mai maturi, iar in noiembrie 2011 aniversam 10 ani. E mult, e putin… Greu de spus. Dar e, in continuare, o aventura - cu satisfactii si zile de cosmar.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 226 guests and no members online

Search