Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/premium/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 239

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/premium/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 240
Monday, 19 April 2010 05:35

La cererea publicului

Written by 

Rate this item
(0 votes)

În urmă cu o lună şi mai bine mi-am dat seama că nu mă descurc foarte bine cu timpul meu liber pentru că mare parte îl iroseam inutil, hipnotizată de laptop. Şi pentru că experimentele sunt la mare căutare, m-am gândit să fac un test, subiectul fiind eu. Timp de patru săptămâni mi-am interzis orice contact cu tehnologia în afara programului de la birou. Spun tehnologia pentru în cazul meu este un lanţ al slăbiciunilor: laptop, ipod, aparat de fotografiat, ebooks. Evident că nu am stat fără telefon dar l-am folosit doar pentru telecomunicaţie. Am pornit la drum foarte optimistă şi pentru cârcotaşi voi mărturisi că aşa am şi încheiat.

 

Cristiana Andrei, internaută şi viitoare specialistă în social media, a fost cea care s-a minunat cel mai tare de nebunia mea, dar îi multumesc pentru că m-a încurajat indirect atunci când mă felicita pentru voinţa de care dau dovadă. Trebuie să recunosc că nu mi-a fost deloc greu. La început eram determinată să rezist iar în ultima parte am fost acupată, motiv pentru care în puţinul timp rămas liber am ales să fac ceva care să fie deopotrivă relaxant şi constuctiv. Au existat momente în care eram la un pas să deschid laptopul pentru a pierde putin timp. Mă felicit că deşi total necaracteristic mie, nu am acţionat după primul impuls.

Trebuie să recunosc faptul că mi-a luat ceva timp până m-am apucat să scriu prezentul post de follow up. Deşi am fost entuziasmată şi în acelaşi timp conştientă că fac un lucru bun pentru mine, la un moment dat mi-am pus întrebarea dacă cititorii blogului chiar sunt interesaţi de proiectele mele. Aşa că o buna bucată de vreme am ezitat, până când am fost întrebată de câţiva oameni în ce stadiu am ajuns şi dacă am rezistat. Iar ceea ce m-a determinat şi mai mult a fost o postare a lui Ann Subervi de la Utopia Communications (puteţi citi aici http://ethicaloptimist.com/2010/03/21/public-relations-and-the-ethics-of-multitasking). Primul gând pe care l-am avut imediat după ce am citit a fost celebra vorba „Great minds think alike”. Da, ştiu, sunt de o modestie ieşită din comun iar atunci când nu ma laudă nimeni îmi fac singură un super laudatio. Apoi, mi-am dat seama că are dreptate. În timpul în care am fost „offline” nu am pierdut mare lucru. E drept, în cazul meu nu am întrerupt total contactul cu online-ul pentru că de la birou am mai făcut câte un sneak peack atunci când mi-a permis timpul, dar în general am funcţionat fără internet iar acasă, fără laptop.

Ştiu că mare parte din ce urmează să scriu este curată nebunie pentru unii dar trecând printr-o astfel de experienţă, născută din ambiţie şi nevoia unei mai bune organizări, mi-am dat seama că există perioade în care avem nevoie de o pauză. Textul pe care l-am scris înainte de întâlnirea cu Premium era despre social media şi aploarea pe care o ia acest fenomen. De atunci nu s-au schimbat foarte multe referitor la felul în care privesc situaţia. Consider în continuare că este un instrument important pentru promovare, dar îmi dau seama că atunci când împindegem consumerism-ul la extrem nu ies lucruri foarte bune, în sensul că uităm scopul iniţial. În fine, e doar părerea mea.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 7711 times Last modified on Tuesday, 05 July 2011 08:09
Andra Bilici

Pe principiul „Ce vrei sa te faci când vei fi mare?”, începând cu vârsta de şapte ani am început să răspund „ziaristă”. Mi se părea cea mai frumoasă, originală şi fascinantă meserie. După doi ani la Facultatea de Litere m-am hotărât să îmi urmez visul aşa că am dat admitere la Facultatea de Jurnalism şi Ştiintele Comunicării, locul unde în timpul unui curs s-au schimbat toate planurile pe care mi le făcusem până în acel moment. Am descoperit ce înseamnă relaţiile publice, desigur, în teorie, şi am înţeles că asta va fi meseria mea.

După opt luni mai puţin vesele, petrecute la un alt job, în cu totul alt domeniu, am intrat în echipa Premium. Şi de atunci, nicio zi nu a mai fost identică cu alta. Mă bucur de fiecare moment, învăţ şi descopăr lucruri noi. Nu am renunţat total nici la primul meu vis şi asta pentru că citesc ziare în fiecare dimineaţă iar periodic scriu aici, pe blog.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 136 guests and no members online

Search