Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Tuesday, 13 April 2010 05:39

Rock me Amadeus

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Atunci când eram mica si mergeam spre gradinita, treceam pe lânga Liceul de muzica George Enescu. Nu întelegeam foarte bine ce studiau elevii acolo dar mama mea a încercat sa îmi explice ca acolo se duc cei care cânta la instrumentele pe care eu le vazusem recent la Magazinul Muzica. Complicata treaba, cel putin pentru mine, care nu am avut niciodata talent în aceasta directie. Voi recunoaste un lucru normal pentru un copil de sase ani: muzica clasica mi se parea extrem de complicata si plictisitoare în comparatie cu ce auzeam la radio si televizor. Si pentru ca în perioada respectiva se difuzau la postul public de televiziune si concerte de muzica clasica, în mintea mea s-a facut o delimtiare clara între cele doua directii.

Pe masura ce am crescut am descoperit ca de-a lungul timpului a fost realizat un fel de armistitiu între directiile muzicale. Aici as vrea sa amintesc de formatia Deep Purple care au spart gheata în 1969 atunci când au concertat alaturi de Royal Philharmonic Orchestra. Dar probabil cel mai cunoscut exemplu de colaborare inedita este cel dintre Aerosmith si Run DMC din 1986 pentru single-ul Walk this way. Si uite asa, cei care erau preferau doar un singur curent muzical au început sa asculte si altceva. În fond, muzica este o arta care exprima idei si sentimente prin intermediul sunetelor. Nu ar trebui sa ne lovim de bariere impuse tot de noi.

Luni seara am avut ocazia sa particip pentru prima data la „Mozart rocks”, editia a VII-a, un eveniment ce a reunit pe scena Salii Palatului rockul si Filarmonica George Enescu si am ramas placut impresionata de muzica pe care am ascultat-o. Asocierea dintre chitara electrica si armonia filarmonicii mi-a demonstrat ca postmodernismul poate fi pe întelesul tuturor.

Sala a fost plina de tineri care au aplaudat filarmonica, atunci când a intrat pe scena, dar si solo-urile de chitara electrica. Am avut placerea sa ascult Simfonia 25, Nunta lui Figaro, Suita în si minor de Bach, precum si Comfortably Numb a trupei Pink Floyd. Concertul de anul acesta a avut si un scop caritabil, fiind realizat în beneficiul Asociatiei Telefonul Copilului, cea care încearca sa întinda o mâna de ajutor copiilor abuzati. Am plecat de la concert cu promisiunea ca voi reveni la un astfel de eveniment, în primul rând pentru scopul cu care a fost realizat si mai apoi pentru ca este un proiect original.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 4055 times Last modified on Tuesday, 05 July 2011 08:10
Andra Bilici

Pe principiul „Ce vrei sa te faci când vei fi mare?”, începând cu vârsta de şapte ani am început să răspund „ziaristă”. Mi se părea cea mai frumoasă, originală şi fascinantă meserie. După doi ani la Facultatea de Litere m-am hotărât să îmi urmez visul aşa că am dat admitere la Facultatea de Jurnalism şi Ştiintele Comunicării, locul unde în timpul unui curs s-au schimbat toate planurile pe care mi le făcusem până în acel moment. Am descoperit ce înseamnă relaţiile publice, desigur, în teorie, şi am înţeles că asta va fi meseria mea.

După opt luni mai puţin vesele, petrecute la un alt job, în cu totul alt domeniu, am intrat în echipa Premium. Şi de atunci, nicio zi nu a mai fost identică cu alta. Mă bucur de fiecare moment, învăţ şi descopăr lucruri noi. Nu am renunţat total nici la primul meu vis şi asta pentru că citesc ziare în fiecare dimineaţă iar periodic scriu aici, pe blog.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 346 guests and no members online

Search