• Home
  • Blog
  • PR
  • Spune-mi cum te comporți în situații de criză ca să-ți spun cine ești

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Tuesday, 24 February 2009 06:17

Spune-mi cum te comporți în situații de criză ca să-ți spun cine ești

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Daca pana de curand credeam ca voi putea imparti companiile in doua categorii – castigatori (/supravietuitori) si perdanti ai crizei, mai nou mi se contureaza in minte si o a treia categorie: companiile care vor trece, de bine de rau, de furtuna, dar se vor impotmoli tocmai la mal sau isi vor gasi sfarsitul de abia dupa ce a iesit soarele.

Sunt cei care, in febra noii ordini economice, taie, fara nicio strategie, bugete, costuri, comunicare, investitii pe cale de finalizare, oameni. Sunt cei care, de frica inecului, dau disperati din maini si din picioare, haotic, fara o directie clara, lovind si in cei care i-ar putea trage in jos, si in cei care i-ar putea salva, doar-doar vor ajunge primii la liman.

 

Aceia care pana ieri impanzeau presa de comunicate, cresteri, planuri de investitii, strategii de leadership, iar azi tac malc. Sau cei care ieri organizau evenimente fastuoase, iar azi dispar complet din peisaj, indreptandu-se spre anonimat. Sau, in final, cei care ieri ofereau bonusuri si team buildinguri cu nemiluita, ca sa-si cheltuiasca un buget mult prea mare, stabilit „de sus”, iar azi isi concediaza oamenii de pe o zi pe alta, fara nicio explicatie, iar pentru cei ramasi instaureaza un regim de nesiguranta permanenta.

Da, isi reduc costurile la minim si reusesc sa treaca de criza. Dar, ma intreb si eu, unde vor mai fi companiile astea maine, cand vom reveni la o stare de normalitate? Daca pana ieri erau priviti ca lideri, in curand s-ar putea sa se trezeasca listati la „si altii”. Si, cand si putinii oameni ramasi le vor pleca la concurenta, dezamagiti de „cultura organizationala adaptata la criza”, atunci cu ce resurse se vor mai ridica din propria cenusa?

Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt nici pe departe avocatul celor senini, care nu-si iau nicio masura prudentiala si ignora complet existenta crizei visand inca la cresteri si profituri spectaculoase – ei vor disparea probabil primii, fara sa stie ce i-a lovit.

Dar nu cred nici in trecerea de la o extrema la alta. O miscare brusca si nechibzuita nu are cum sa fie benefica pe termen lung. Iar daca ne gandim doar cum sa supravietuim crizei dar nu si ce facem dupa aceea, probabil ne vom opri si noi tot acolo unde s-a incheiat criza.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 11163 times Last modified on Tuesday, 05 July 2011 13:30
Cristina Carp

Senior Consultant

Am absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, sectia Comunicare Publica, in 2003 desi imi pare c-a trecut aproape un deceniu de-atunci!. (LE Oooops! Chiar a trecut un deceniu de atunci!) Cât am fost in facultate, am cochetat cu marketingul si cu client service-ul, iar dupa absolvire, timp de un an si jumatate, am lucrat ca si Consilier de Relatii Internationale.

Din august 2005, fac ceea ce imi doresc inca de pe vremea când abia imi luasem buletin: PR, alaturi de colegii mei din Premium. Iar ca sa-mi pastrez un pic (de)formarea din liceul economic, lucrez pe domeniul financiar si al constructiilor.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 117 guests and no members online

Search