Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 20 February 2009 06:19

Criza tinde să readucă normalitatea pe piața muncii

Written by 

Rate this item
(0 votes)

 

Însă lucrurile încep să se schimbe. În condiţiile în care ştirile sunt de genul 10.000 de concedieri, urmate de 100 de angajări, deja nu se mai pune problema unei crize de personal care să determine patronii să ţină în funcţie pe oricine, pe oricâţi bani, acceptând să facă mai nimic pentru că de atât e în stare.Şi suntem abia la început. Aştept cu mare interes momentul în care studenţii vor realiza că la experienţă zero, angajarea într-o companie înseamnă investiţie în dezvoltarea lor profesională şi vor accepta să lucreze pe salariul minim din industria cu pricina, în loc de salariul mediu aşa cum îşi doreau cu numai jumătate de an în urmă. Nu fac aici pledoaria reducerii salariilor cu pretextul crizei, ci doar a reaşezării pieţei muncii pe principiile economice pe care le mai învăţam noi pe la şcoală.

Acele firme care au crescut, precum Făt-Frumos, într-un an cât altele în 10, purtate de valul economiei mondiale, acum tind să se transforme în mârţoaga aceluiaşi personaj, înainte de a mânca jar. Şi tot acele firme îi lasă pe tinerii cu „fumuri” şi pretenţii salariale bazate pe nimic să exploreze „alte oportunităţi în cariera lor”, poate şi la valoarea lor reală.Iar cum la postul despre care vorbeam la început, am avut comentarii de genul „dar e chiria mare în Bucureşti, eu cu ce s-o plătesc”, aştept opinia de acum a celor care gândesc aşa. Ce preferaţi? Să lucraţi pe salariu de începător în domeniul pentru care v-aţi pregătit (şi, în mod clar, să fiţi nevoiţi să împărţiţi chiria cu doi-trei colegi) sau să nu mai lucraţi deloc, pentru că nu vă convine cât v-a oferit potenţialul angajator (şi credeţi-mă, aţi avea un noroc enorm dacă aţi găsi pe cineva dispus să angajeze în această perioadă)?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 9995 times Last modified on Tuesday, 05 July 2011 13:31
Florenta Ghita

Dupa mai bine de opt ani de presa, inceputa la Curierul National si finalizata la Business Magazin, am trecut in tabara relatiilor publice. Asa se face ca acum lucrez ca si consultant la Premium Communication. In presa am ajuns gratie facultatii de Filozofie si Jurnalistica, unde in anul intâi am fost obligati sa facem practica jurnalistica. Iar departamentul Economic de la Curierul National a fost locul in care am facut eu practica, in 1997 si unde am si ramas sa scriu despre industrie. Ca sa pastram traditia, tot de industrie (mai precis metalurgie) ma ocup si acum, la Premium. Nu-i problema, si in viata civila sunt fan heavy metal.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 276 guests and no members online

Search