Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 07 November 2008 06:26

Criza cerne neghina de grâu. Sau viceversa.

Written by 

Rate this item
(0 votes)

 

La fel şi în cazul partenerilor de afaceri. Da, se taie costuri, companiile încearcă să scape de ceea ce în vremuri de dificultăţi economice s-ar putea numi balast sau activităţi redundante. Dar nu se taie acele costuri care îţi aduc profit, îţi oferă stabilitate sau te ajută să te menţii pe linia de plutire.

Paragraful anterior se aplică perfect şi agenţiilor de comunicare. De acord, unele vor constata că firma pentru care lucrau diminuează sau chiar taie bugetul de comunicare, iar altele că din contră, clientul lor nu va face asta, dacă nu chiar bugetul se va mări. Şi, din nou, se vor separa lucrurile extrem de simplu. Evident că, în situaţii de criză, companiile nu mai văd în evenimentele cu baloane şi artificii cea mai bună modalitate de a-şi transmite mesajul potenţialilor clienţi. De la un punct, atunci când lucrurile sunt complicate din punct de vedere economic, artificiile sunt de-a dreptul caraghioase.

Atunci intervine „ruptura”. Cei care declarativ ştiu să folosească şi alte mijloace de comunicare a mesajului decât artificiile, vor trebui să o şi demonstreze. Dacă nu vor reuşi, evident că vor pierde clientul, li se vor diminua bugetele şi aşa mai departe.

Mai este, însă, o categorie – aceia care ştiu să aplice strategiile de comunicare corecte, care nu se bazează, şi nu s-au bazat vreodată, pe campania de publicitate pentru a transmite mesaje prin advertoriale. Experienţa lor va face ca firmele pentru care lucrează să nu ia în calcul reducerea cheltuielilor cu comunicarea. Şi asta pentru că istoricul de comunicare le-a demonstrat că strategia implementată de agenţia cu pricina a venit să sprijine strategia de afaceri, nu doar să o anunţe prin evenimente drăguţe.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 8793 times Last modified on Tuesday, 05 July 2011 13:34
Florenta Ghita

Dupa mai bine de opt ani de presa, inceputa la Curierul National si finalizata la Business Magazin, am trecut in tabara relatiilor publice. Asa se face ca acum lucrez ca si consultant la Premium Communication. In presa am ajuns gratie facultatii de Filozofie si Jurnalistica, unde in anul intâi am fost obligati sa facem practica jurnalistica. Iar departamentul Economic de la Curierul National a fost locul in care am facut eu practica, in 1997 si unde am si ramas sa scriu despre industrie. Ca sa pastram traditia, tot de industrie (mai precis metalurgie) ma ocup si acum, la Premium. Nu-i problema, si in viata civila sunt fan heavy metal.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 256 guests and no members online

Search