Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Tuesday, 29 July 2008 06:33

30 de secunde prețioase

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Nu ştiu dacă i-aţi observat în lista noastră de bloguri preferate pe cei de la The Bad Pitch Blog – nişte tipi cu un umor spumos care comentează gafe monumentale din PR-ul american de zi cu zi (şi nu l-au „văzut” încă pe al nostru!). Autoritatea lor în materie, în caz că vă întrebaţi – Richard Laermer este un fost jurnalist, actualmente CEO al agenţiei de PR RLM şi autor al 5 bestseller-uri pe teme de PR, marketing sau media, iar Kevin Dugan este Director de marketing communications la FRCH Design Worldwide şi are la activ premii „grele” de la PRSA şi PR Week.

Posturile lor sunt în general foarte amuzante, iar pitch-urile dezastruoase care stau la baza lor cu atât mai mult, dar parcă de mult n-am mai văzut un e-mail mai prost şi o încercare mai lamentabilă decât cea pe care o comentează ei în cea mai recentă postare, Take 30 Seconds to Read!!! (http://badpitch.blogspot.com/).

Se face că o duduie piariţă îi trimite un e-mail autoarei unui blog dedicat exclusiv – atenţie - povestirii experienţelor ei culinare după prepararea reţetelor dintr-o faimoasă carte de bucate, The French Laundry Cookbook. Şi dacă n-am zis, ei bine, dedicat EXCLUSIV acestor povestiri.
Ce „se gândeşte” să-i propună duduia, într-o engleză aproximativă cu greşeli de spelling? Pe scurt, o întâlnire / interviu cu o importantă doamnă brutar/ patiser / cofetar care are „meritul” de a fi fost aleasă să prepare o prăjitură-turn la lansarea unui film în cinstea căruia 20 de cupluri s-au căsătorit în acelaşi timp bla-bla-bla (povestea evenimentului mă depăşeşte), pentru ca aceasta să îi povestească mai multe despre invenţiile, ofertele şi succesurile :-) dânsei.

Lăsând la o parte penibilul întregului e-mail, cel mai tare este că duduia se oferă să trimită o copie a fotografiei cu faimosul „wedding cake cupcake tower”, dar numai la cerere!!!?? Cu siguranţă, pentru a da greutatea cuvenită fotografiei încărcate de drepturi de autor… Lăudabil mi se pare răspunsul autoarei blogului, care m-a făcut să mă întreb: oare câţi dintre jurnaliştii noştri care primesc mail-uri şi solicitări dintre cele mai ciudate îşi fac timp să le şi răspundă, întru iluminarea pentru restul carierei de PR, sau de ce nu, întru încheierea în glorie a carierei de PR a solicitantului?

Mi-ar plăcea tare mult să citesc şi versiuni româneşti ale unor astfel de poveşti, pe blogurile jurnaliştilor noştri sau, de ce nu, în răspunsurile la acest post :)

P.S. şi dacă v-a fost lene să citiţi postul lor şi încă vă întrebaţi ce e cu cele 30 de secunde, ei bine, atât i-ar fi luat duduii să afle că blogul cu pricina nu poate să o ajute nici pe ea nici pe clienta ei într-o mie de ani, scăpând-o astfel de prezenţa ruşinoasă pe The Bad Pitch Blog.

P.S.2 Doamne, cât poate să scrie de mult femeia aia despre experienţele culinare pe blogul ei delicios, nu citiţi dacă vă e foame J http://www.frenchlaundryathome.com/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 7335 times Last modified on Friday, 23 May 2014 10:17
Cristina Carp

Senior Consultant

Am absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, sectia Comunicare Publica, in 2003 desi imi pare c-a trecut aproape un deceniu de-atunci!. (LE Oooops! Chiar a trecut un deceniu de atunci!) Cât am fost in facultate, am cochetat cu marketingul si cu client service-ul, iar dupa absolvire, timp de un an si jumatate, am lucrat ca si Consilier de Relatii Internationale.

Din august 2005, fac ceea ce imi doresc inca de pe vremea când abia imi luasem buletin: PR, alaturi de colegii mei din Premium. Iar ca sa-mi pastrez un pic (de)formarea din liceul economic, lucrez pe domeniul financiar si al constructiilor.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 106 guests and no members online

Search