Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 28 March 2008 06:49

Gestiunea crizei... la Metrorex

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Am avut proasta inspiraţie şi îndelung-regretatul ghinion de a mă afla ieri în staţia de metrou Victoriei la scurt timp după nefericitul accident slash suicid al unui bătrân în tunelul de la Universitate. După ce m-am urcat într-un metrou staţionat în staţie, cu uşile deschise, şi am zăbovit acolo, în înghesuială, preţ de vreo 10 minute luuungi, am aflat de la băieţii de la Security, prin „word of mouth”, că doar nu prin difuzorul metroului, zvonul că ar fi fost un accident la Universitate.

Trebuia să ne dăm jos pentru că trenul în care ne aflam nu avea să circule. Să urcăm scările, să mergem la linia 2, pentru că de acolo urmau să plece metrouri în ambele direcţii. Buun. Coborâm cu toţii, o pornim pe scări, umplem peronul de vizavi. Alţii rămân nehotărâţi pe primul peron.

Vă imaginaţi poate că uşile metroului s-au închis cumva în urma noastră? Sau că între timp exista o voce de undeva de „sus” care să ne confirme ipoteza lansată de băieţii de la firma aceea cu nume de regizor hollywoodian? Nuuuu…. Alţi oameni veneau grăbiţi, găseau metroul în staţie, se urcau bucuroşi, aşteptau în înghesuială, veneau băieţii de la Security, le spuneau şi lor zvonul şi tot aşa. Încă vreo 15 minute. Din difuzoare, linişte. Pe peroane, haos total. Într-un final, se aude vag o voce feminină gâtuită – de emoţie, probabil – care confirmă accidentul. „Următorul tren soseşte la linia 2 în 6 minute şi merge în direcţia Pipera”.

Despre direcţia opusă, IMGB, nicio vorbă. Mai trec 5 minute. „Următorul tren soseşte la linia 2 în 5 minute şi merge în direcţia Pipera”. Mai trec 5 minute. „Următorul tren soseşte la linia 2 în 4 minute şi merge în direcţia Pipera”. După alte 15 minute de exasperare, soseşte şi trenul, se umple, pleacă. În direcţia Pipera. Peste un timp, din nou vocea „Următorul tren către direcţia IMGB pleacă de la linia 1 (??!!!)”. Consternare. Lumea care aşteptase lângă mine pe peron se repede pe scări să se întoarcă la cealaltă linie. Imediat după aceea „Următorul tren către direcţia IMGB pleacă de la linia 2 (???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)”.

Şi anunţurile se repetă. Amândouă. Pe acelaşi ton placid. Mă simţeam ca la camera ascunsă. Înţelegem într-un final că trenul de la linia 1 vine la linia 2 şi ne duce în direcţia IMGB. Dar numai până la Universitate. Inutil să mai spun că acolo povestea s-a repetat, nu vreau să vă plictisesc.

Ca să nu fiu greşit înţeleasă, nu am o problemă cu faptul că traficul a fost perturbat pe o linie, este absolut normal în condiţiile date. Am însă o problemă cu lipsa de informare corectă a călătorilor, cu plimbatul de la o linie la alta, cu bătaia de joc şi indolenţa angajaţilor de la metrou. Iar întrebarea mea e: dacă nici pentru o situaţie ca aceasta, îndrăznesc să spun previzibilă, nu există un set de proceduri clare, pe care angajaţii să le cunoască şi să le urmeze, astfel încât să nu se creeze haos, îmbrânceli, călcări în picioare, coate în gură etc., atunci în cazul unei crize de proporţii (nu vreau să dau exemple, că sunt superstiţioasă), la ce să ne aşteptăm?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3680 times
Cristina Carp

Senior Consultant

Am absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, sectia Comunicare Publica, in 2003 desi imi pare c-a trecut aproape un deceniu de-atunci!. (LE Oooops! Chiar a trecut un deceniu de atunci!) Cât am fost in facultate, am cochetat cu marketingul si cu client service-ul, iar dupa absolvire, timp de un an si jumatate, am lucrat ca si Consilier de Relatii Internationale.

Din august 2005, fac ceea ce imi doresc inca de pe vremea când abia imi luasem buletin: PR, alaturi de colegii mei din Premium. Iar ca sa-mi pastrez un pic (de)formarea din liceul economic, lucrez pe domeniul financiar si al constructiilor.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 140 guests and no members online

Search