Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Tuesday, 12 September 2006 11:24

Ce-o mai fi și PR-ul ăsta?

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Spre deosebire de alte profesii, in care pentru a explica cuiva cu ce te ocupi nu iţi trebuie mai mult decat cateva cuvinte, in PR lucrurile stau cu totul altfel. Pe mine cel puţin, de fiecare data cand ma intreaba cineva cu ce ma ocup, ma incearca o suita intreaga de stari si emoţii, care variaza de la mici semne de nervozitate, la exasperare. Asa… in funcţie de cel care intreaba.Sa luam, spre exemplu, cosmeticiana pe care am vizitat-o zilele trecute. Dupa o privire lunga, de cunoscatoare intr-ale oamenilor, ma intreaba: „Si…, cu ce te ocupi?” Intai ezit, pe fondul nenumaratelor incercari nereusite de a explica in doua vorbe ce-i cu meseria asta… Nici n-apuc sa deschid gura, ca ezitarea mea este gata categorisita. Cu satisfacţia omului care te-a ghicit de fapt din prima, grimasa ei spune clar - „hm, deci casnica”.

 

Usor deranjata de eticheta invizibila ce mi se pusese, ma grabesc sa raspund: „Lucrez in PR”. Ciudatul cuvant mi se intoarce inapoi ca un ecou: „Pi-ar?” Ce-o mai fi si asta? Da, incerc eu s-o dreg, Relaţii Publice… Aici urmeaza, invariabil, un „Aaa…” sugestiv si plin de subinţeles… Stiu ce inseamna. L-am mai auzit si-n alte daţi. „Care va sa zica secretara… de ce n-o zice domne asa?!”.

De teama sa nu decad cumva in ochii cosmeticienei mele , ma complic si mai mult incercand sa explic ca nu-i totuna cu relaţiile cu publicul. De fapt, ma ocup de comunicare. Aici, deruta si mai mare. Adica cum, comunicare, ma intreaba ea banuitoare. Ceva din privirea ei ma face sa cred ca mai bine o lasam sa inţeleaga ca sunt secretara.

Incep sa-i povestesc pe larg cum e cu consultanţa in comunicare, cu strategia, cu comunicarea de criza sau cu relaţiile cu presa. Ii dau si cate un exemplu, doar-doar o inţelege ca e treaba complicata, nu-i pentru oricine, asa cum s-ar crede. Ignor semnele vadite de plictiseala, trec cu vederea pana si faptul ca sedinţa de cosmetica se terminase deja, in speranţa ca macar i-am trezit interesul, daca nu cumva i-am starnit deja admiraţia. Cand colo, imi arunca intr-o doara, usor ironic, uitandu-se la ceas: „Mda, cred ca te pricepi foarte bine la comunicare… Face 500 de mii, achitaţi la casa.”

Amintiţi-mi va rog, ca data viitoare cand vreau sa ma dau desteapta, sa spun ca sunt patroana. E mult mai simplu.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 11288 times Last modified on Tuesday, 05 July 2011 07:02
Cristina Carp

Senior Consultant

Am absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, sectia Comunicare Publica, in 2003 desi imi pare c-a trecut aproape un deceniu de-atunci!. (LE Oooops! Chiar a trecut un deceniu de atunci!) Cât am fost in facultate, am cochetat cu marketingul si cu client service-ul, iar dupa absolvire, timp de un an si jumatate, am lucrat ca si Consilier de Relatii Internationale.

Din august 2005, fac ceea ce imi doresc inca de pe vremea când abia imi luasem buletin: PR, alaturi de colegii mei din Premium. Iar ca sa-mi pastrez un pic (de)formarea din liceul economic, lucrez pe domeniul financiar si al constructiilor.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 141 guests and no members online

Search