Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 07 November 2008 09:19

Criză în comunicare?

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Ieri am avut o prezentare in cadrul primei conferinte de la PR Innovation & Strategy, evenimentul organizat de Evensys. Dupa multe discutii interne si alte discutii cu Cristi Manafu si Andreea Groenendijk de la Business Standard, subiectul a venit oarecum de la sine. Comunicarea in criza. Cu semnul intrebarii.

Prezentarea o gasiti aici (microsoft-powerpoint-comunicarea.pdf), dar bottom line, din punctul nostru de vedere, criza care ne inconjoara nu este decat un moment bun pentru PR sa-si demonstreze adevarata valoare, sa se ridice la nivelul standardelor profesionale pe care am tot tanjit sa le atingem si sa le avem recunoscute in ultima vreme.

Nu cred ca e cazul sa uitam ca pana acum doua luni piata - inclusiv a noastra, de PR - era in clocot de angajari si pitch-uri. Multe dintre nevoile de comunicare exprimate atunci de clienti sunt obiective si raman valabile si acum. Daca ne-am fi obisnuit sa comunicam doar cand aveam proiecte de marketing si daca toata comunicarea s-ar fi bazat, ca acum zece ani, exclusiv pe sustinerea eforturilor de ATL si BTL, poate ca am fi avut un moment de stupoare.

Din fericire, exista deja un numar considerabil de companii care au inteles ca a comunica nu este sinonim perfect cu a promova. Ca a comunica inseamna a tine si intretine dialoguri cu toti cei cu care oricum ai de-a face zi de zi si, prin urmare, cel mai putin recomandabil lucru pe care poti sa-l faci cand in jurul tau se creeaza neliniste cu radacini de peste Ocean este sa-ti inchizi telefonul.

Iar efervescenta de pe piata nu s-a terminat. Nu mai devreme de azi am mai aflat despre o noua companie care isi doreste sa comunice, chiar pe una dintre pietele care au avut mult de suferit, mai mult din cauza perceptiei distorsionate de ingrijorare si a lipsei de informatie. Daca acum doua luni ar fi cerut comunicate si evenimente, acum cer comunicare si consultanta. Or, daca nici acesta nu este un semn bun pentru piata noastra, nu stiu ce ar putea fi…

LE: Jack Welch este singurul “guru” pe care l-am intalnit anul acesta si nu m-a dezamagit. Dimpotriva. Din postul meu de-a dreptul exaltat de asta vara cred ca se vede clar cu ce mina am plecat de la evenimentul organizat de Qualians. Iata ce spune Jack despre criza si despre comunicare. De aceea, tind sa cred ca vom avea de lucru si mult si bine anul viitor.

LLE: Iata si raspunsul lui Jack a propos de in the room si de comunicare in timp de criza. Daca as fi jurnalist as zice ca am avut o exclusivitate!

Dear Sorana:

You always need the PR people in the room, but in stressful times, it’s the leader’s job to plan and implement the communications role.
Best,
Jack Welch


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 9554 times
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 244 guests and no members online

Search