Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 05 September 2008 11:39

Bulversantele programe TV și oamenii minunați care le creează

Written by 

Rate this item
(0 votes)

De când eram mică îmi doream să mă fac director de programe la vreo televiziune din România, dar între timp m-am răzgândit. Trebuie să fie o meserie foarte dificilă, stresantă şi plină de încercări traumatizante. Vi se pare că sunt rea? Uitaţi-vă, de curiozitate, într-un supliment de programe TV publicat de orice ziar, la alegere.

Dintr-un motiv pe care nu am reuşit să îl identific, acelaşi serial este difuzat de mai multe televiziuni (oare directorii de programe ştiu, o fi cineva care să vadă ce difuzează concurenţa?). Ei şi ce, mă veţi întreba, îşi mai împart şi televiziunile telespectatorii. Ce-i rău în asta? Păi bieţii telespectatori sunt de-a dreptul bulversaţi. Pentru cu pe un post este seria unu din „Totul despre sex”, unde Carrie se iubeşte cu Mr. Big. Pe un alt post, este deja ultima serie, unde ea are o relaţie prea-minunată cu pictorul-sculptorul (sau ce-o fi fost el) rus.

Pe un post CSI este în Miami, iar pe altul a ajuns deja în New York, iar o televiziune ne prezintă peripeţiile nu-sţiu-cărui inspector de poliţie ajutat de un asistent, pentru ca altă televiziune, care, evident dă o serie mai nouă a aceluiaşi serial – „Midsomer Murders” – să ni-l prezinte mai „rotunjit” şi cu alt asistent.

Poate ar trebui să existe, în suplimentele de programe TV şi un ghid de vizionare a serialelor. Pasul 1: identificaţi postul de televiziune care difuzează serialul preferat de dumneavoastră. Pasul 2: notaţi pe o foaie de hârtie postul TV şi seria pe care o difuzează acesta. Pasul 3: identificaţi celălalt post de televiziune care difuzează altă serie a filmuleţului cu pricina. Pasul 4: notaţi pe o foaie de hârtie coordonatele de la pasul 3. Pasul 5: înainte să aprindeţi televizorul, consultaţi-vă notiţele ca să ştiţi la ce serie vă uitaţi şi să nu vă speriaţi dacă vedeţi actorii mai slabi, mai graşi, cuplaţi cu alte personaje sau, după caz, deja decedaţi.

Or fi mai ieftine serialele astea dacă au fost deja difuzate de o televiziune, şi atunci e logic din punct de vedere al bugetului să fie cumpărate, oricum telespectatorul înghite cam orice, ca altfel nu înţeleg. Din vagile mele cunoştinţe în domeniu, televiziunile trăiesc din rating. Cam ce rating poate face un serial vechi, difuzat de ceva vreme de concurenţă? Poate tot atât de mare ca filmele de la începutul anilor 1990 redifuzate de televiziuni de parcă vor să învăţăm toate replicile şi genericul pe dinafară.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 7624 times Last modified on Friday, 25 April 2014 12:27
Florenta Ghita

Dupa mai bine de opt ani de presa, inceputa la Curierul National si finalizata la Business Magazin, am trecut in tabara relatiilor publice. Asa se face ca acum lucrez ca si consultant la Premium Communication. In presa am ajuns gratie facultatii de Filozofie si Jurnalistica, unde in anul intâi am fost obligati sa facem practica jurnalistica. Iar departamentul Economic de la Curierul National a fost locul in care am facut eu practica, in 1997 si unde am si ramas sa scriu despre industrie. Ca sa pastram traditia, tot de industrie (mai precis metalurgie) ma ocup si acum, la Premium. Nu-i problema, si in viata civila sunt fan heavy metal.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 167 guests and no members online

Search