Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Friday, 02 November 2007 12:11

Pay it forward

Written by 

Rate this item
(0 votes)

O diferenţă fundamentală de atitudine a oamenilor de pe stradă care m-a izbit acum 10 ani în America s-a întors să mă şocheze în săptămâna petrecută la Philadelphia - în loc de privirile preocupate şi piezişe ale trecătorilor de pe Calea Victoriei sau Drumul Taberei, americanii îţi întâmpină privirea cu un zâmbet. E un început de conversaţie, în 99% dintre cazuri rămas fără urmări, dar un cu totul alt început de conversaţie decât în ţara-mi de baştină. Nu-ţi insuflă un sentiment de culpabilitate că exişti, că le-ai tăiat calea sau că le-ai intrat în raza vizuală fără petiţii prealabile. Pentru americanii de pe stradă eşti o fiinţă umană, poate eşti drăguţ îmbrăcată, poate ai o privire interesantă, oricine-ai fi câtă vreme nu te cunosc, beneficiezi şi tu de prezumţia de nevinovăţie.

În Philadelphia lucrurile au mers şi mai departe, în sensul că, mergând pe stradă, primeam complimente în gura mare despre geantă, despre pălărie, despre fustă etc etc. Nu sunt un fashion victim şi nici vreun mare model, eram cât se poate de însoţită de Andrei peste tot şi, româncă fiind, am la rândul meu mai mult o privire preocupată şi închisă când merg pe stradă. Şi totuşi… Am rămas uimită la limita proastei creşteri în normele americane, incapabilă să îngaim vreun răspuns potrivit gestului drăguţ care se tot repeta în fiecare zi. Spre finalul sejurului m-am mai dezgheţat şi am început să spun mulţumesc, să pricep că despre mine era vorba în propoziţie şi să încetez să mă mai uit în jur ca un titirez.

Cum cele mai multe complimente le-am primit cu referire la geanta mea, mă bucur foarte tare să spun că era un model realizat de un designer român, Otilia Flonta, pentru Anna Rinaldi şi să fac public lucrul acesta pentru că nu e puţin lucru ca o geantă a ta să atragă atenţia pe 5th Avenue în New York sau în faţă la Macy’s din Philadelphia. Aşa că, mulţumesc Otilia Flonta, faci nişte genţi foarte frumoase!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3212 times
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 236 guests and no members online

Search