Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Monday, 28 January 2008 12:13

Dănilă Prepeleac in reverse

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Săptămâna trecută am participat la o întâlnire organizată anual de unul dintre clienţii noştri (cred că aş putea să spun că e vorba de MasterCard dacă-mi promiteţi că nu vă gândiţi că “vreau să le fac reclamă pe blog”, ok?) cu toate agenţiile din Europa. Evenimentul a fost foarte departe de obişnuitele serii de prezentări care te obosesc fără să prinzi de veste - am comentat, am discutat, ne-am distrat şi ne-am întors fiecare acasă cu tolba plină de idei.

Una dintre prezentările cele mai interesante a aparţinut unei persoane din afara companiei - respectiv lui Kyle MacDonald. Cine e Kyle? Habar nu aveam până acum o săptămână. Kyle e un Dănilă Prepeleac modern, de fapt un anti-Dănilă, care, într-un an de zile, printr-o succesiune de schimburi, a reuşit să schimbe o agrafă roşie de birou pe… o casă. Povestea lui Kyle o puteţi citi aici. Sună incredibil, e haioasă, iar Kyle şi-a păstrat bunul simţ şi auto-ironia şi admite în continuare că, atunci când a pornit aventura aceasta, nu s-a gândit nici o clipă că ea ar putea ajunge aşa de departe.

Pentru mine, experienţa lui Kyle mi se pare foarte elocventă pentru a arăta, pe un alt palier, cum funcţionează PR-ul. Cum, dacă dai fiecăruia ce îi trebuie, dacă ai o idee frumoasă şi riscantă, dacă o laşi să crească fără să te încrâncenezi să o măsori la fiecare pas şi fără să schimbi strategia în funcţie de rezultatele de moment, ideea poate să-ţi depăşească enorm aşteptările. Mi se pare, mutatis mutandis, că e o prezentare foarte bună a modului în care poţi evalua PR-ul. Şi mi se pare, de asemenea, că arată convingător ce înseamnă să crezi într-un vis şi să (scuze pentru clişeu) gândeşti pozitiv, chiar dacă lumea din jurul tău te trimite la culcare.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 8664 times
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 205 guests and no members online

Search