Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Wednesday, 06 July 2011 19:05

Decenta nu costa bani

Written by 

Rate this item
(0 votes)

In liceu, aveam un profesor de romana caruia ii crestea tensiunea ori de cate ori un elev ii spunea ca nu a citit o anume carte, dar a vazut filmul. Imi amintesc ca avea un asemenea stil, distinctie sau cum vreti sa o numiti, incat chiar si celor mai mari “golani” din scoala le era jena sa nu invete fie si superficial sau sa nu isi faca macar cateva teme pe trimestru (da, am apucat impartirea in trimestre a anului scolar, se intampla in prima jumatare a anilor ‘90).

Omul acela (profesorul de romana) nu a dat nimanui mai putin de nota sapte vreodata si tot liceul stia asta. Chiar si asa, nu-ti venea sa iti bati joc de bunele sale intentii, mai ales ca fiecare lucru predat de domnia sa iti ramanea “scrijelit” in cap. Trebuia sa ai vreo incapacitate cronica de concentrare pentru a nu ramane cu ceva de la orele sale.

Cam asa faceam eu scoala, acestia imi erau profesorii, acestia imi erau colegii – ambele tabere demonstrau mai mult ca orice decenta si respect. Chiar si chiulangii cronici, rockerii (care fumau in curtea gradinitei de copii din apropiere si care faceau trafic cu reviste) stiau cand sa se opreasca si unde e limita dincolo de care nu pot trece. N-am auzit de profesori batuti, injurati sau scuipati, dar nici nu am vazut elevi agresori plangandu-si de mila in fata panoului de picati la bacalaureat.

Poate am imbatranit, dar am ajuns sa spun “Jos palaria” in fata generatiei mele. N-om fi perfecti, nu le stim pe toate, poate noi am pus bazele facultatilor particulare, dar macar stim sa scriem romaneste si mai stim ca genul dramatic include tragedia si comedia si ca incadrarea filmelor la TV in “drama” si “comedie” (ca si cand comedia nu ar fi tot drama…) este de-a dreptul aberanta.

Si pentru cei care vor sa-si manifeste frustrarile in comentarii: nu, atunci cand am dat noi bacalaureatul nu s-a copiat, da, toti colegii mei au trecut, da, subiectele au fost dificile si da, am dat examen la mai multe materii decat s-a dat in acest an. Si tot pentru ei: daca un profesor este slab, nu inseamna ca nu poti invata in ciuda lui. Se numeste studiu individual. Si se intampla de-a lungul intregii vieti.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 4350 times Last modified on Friday, 25 April 2014 12:26
Florenta Ghita

Dupa mai bine de opt ani de presa, inceputa la Curierul National si finalizata la Business Magazin, am trecut in tabara relatiilor publice. Asa se face ca acum lucrez ca si consultant la Premium Communication. In presa am ajuns gratie facultatii de Filozofie si Jurnalistica, unde in anul intâi am fost obligati sa facem practica jurnalistica. Iar departamentul Economic de la Curierul National a fost locul in care am facut eu practica, in 1997 si unde am si ramas sa scriu despre industrie. Ca sa pastram traditia, tot de industrie (mai precis metalurgie) ma ocup si acum, la Premium. Nu-i problema, si in viata civila sunt fan heavy metal.

More in this category: « Ofensiva tutelor

2 comments

  • Comment Link Florenta Tuesday, 12 July 2011 07:14 posted by Florenta

    Simplu, intr-adevar, dar sunt convinsa ca, fie si acolo, la oarecarea distanta la care esti, nu ai uitat ca ne place sa ne plangem de mila mai ceva ca bocitoarele profesioniste.

    PS: multumim - vinovata principala pentru transformare este dna Savu

  • Comment Link Irina Ciobanu Monday, 11 July 2011 23:44 posted by Irina Ciobanu

    Febra care a cuprins tara la publicarea rezultatelor de la bac nu m-a incercat citusi de putin, e drept sint si la o oarece distanta de miezul problemei, fizic si metafizic ...;-) ...perspectiva mea fata de subiect este ca fiecare cum isi asterne asa doarme...mai ales intr-o lume din ce in ce mai competitiva. Asta vor liceenii de la viata? Asta vor avea ! Simplu ;-) ...

    PS...Felicitari, Florenta, pentru look-ul senzational din noua poza...este la ani lumina fata de foto de la bio ! ;-)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 202 guests and no members online

Search