Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/premium/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 239

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/premium/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 240
Wednesday, 20 July 2011 18:41

Don't buy these ships. Buy better ships

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Seria a doua din "Viata la Casa Alba" incepe cu doua episoade in care fiecare dintre personajele principale este re-introdus, prin flashbackuri, in echipa. Aflam astfel ca omul de comunicare din "stafful" "presedintelui Martin Sheen" a fost, in viata anterioara, avocat. Genul de avocat platit regeste ca sa gaseasca solutii creative pentru a limita responsabilitatea companiilor in fata accidentelor. Cum ar fi cea a armatorilor in fata incidentelor maritime. Sam Seaborn e perfect in jobul sau si tocmai asta il siciie. Faptul ca, bazandu-se pe creativitatea sa jurudica, clientii nu se mai ostenesc la randul lor sa limiteze riscurile. Dimpotriva, le invita. Sunt pe punctul de a cumpara o flota la mana a doua relaxati fiind ca echipa juridica isi va face datoria si, in cazul unui accident nefericit, responsabilitatea va fi minima si primele de asigurare maxime. Facandu-si de data asta datoria nu numai fata de client, dar si fata de el, Sam indrazneste sa rosteasca in intalnire, cu voce tare, replicile din titlu. "Don't buy these ships. Buy better ships".

 

Reteta clara pentru o demisie/concediere, dar, pe de alta parte, cel mai bun sfat profesional.

Hegarty (unul din marii advertiseri londonezi din generatia de dupa generatia de aur) a scris si el de curand o carte, intitulata... "creativ" Hegarty on Advertising. Intr-un interviu asociat campaniei de lansare a cartii, marturiseste si el, pe final de cariera, atunci cand demisiile sau concedierile nu mai sunt optiuni, ca multora dintre clientii sai le-ar fi spus, de-a lungul timpului, sa-si cheltuiasca banii mai degraba pe produsele pe care le faceau, pe un efort mai consistent de a le face mai bune si mai folositoare, decat pe campaniile de marketing si pe cautarea ideilor creative ce din coada pot sa sune.

Lumea se cruceste vazand trimestru de trimestru rezultatele financiare fulminante ale Apple. O companie cu eforturi publicitare limitate, cu un PR global dus in spate efectiv de un singur om, dar cu un set de produse care au redefinit pietele si au facut soarele sa se invarta dupa luna. Intr-o lume a marketingului in care toate companiile clameaza customer centricity, Jobbs face produse asa cum vrea el, inventeaza echipamente de care noi habar n-aveam ca am avea nevoie, si totusi le cumparam cu milioanele. Brandul se scrie singur, din mirarile si experientele noastre incantate si fericite cu fiecare produs Apple pe care Jobbs ni-l pune in mana. O mai da in bara doar ca sa se intoarca cu o solutie si mai buna, cu un produs si mai interesant, si mai profitabil. Generatiile noastre - si asta a mea si urmatoarele - care isi promoveaza individualitatea si isi subliniaza personalitatea in fel si chip nu par sa fie deranjate cand se inregimenteaza in randul fanilor Apple.

Un om bunicel de branding, recunoscut pe plan international, admitea la un moment dat ceva ce e evdent pentru toata lumea - Apple n-ar fi ajuns acolo unde e si n-ar fi obtinut, ca brand, atasamentul de care se bucura, daca la baza sentimentelor noastre n-ar fi fost niste produse cu adevarat minunate. Fie si pentru trei-sase luni, pane ajunge cineva sa le copieze si sa le dea mai ieftin.

Comunicarea e profesia noastra. Si ne straduim sa o facem bine pentru fiecare client. Dar ea nu suplineste obiectul comunicarii - produsul, compania, omul. Nu e un mesaj defetist - e un mesaj realist, unul la care, daca lumea s-ar gandi mai mult, am avea cu totii clienti mai fericiti si produse mai bune in jurul nostru. Don't buy these ships. Buy better ships.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3959 times Last modified on Friday, 22 July 2011 07:18
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 196 guests and no members online

Search