Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Tuesday, 09 August 2011 11:52

Dah, bah, ratingu’ inapoi!!

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Stim cu totii ca 2 trilioane de dolari nu mai inseamna mare lucru! O bagatela, luate dolar, cu dolar. Asa ca ratingu’ ramane cum am stabilit.

Probabil ca asta or fi gandit membrii comisiei de rating de la S&P cand au luat istorica decizie, care va ramane in analele istoriei, ca doar d-aia e istorica.

Numai ca si-au gasit nasu’. Pentru ca, pentru Presedintele Obama, Yes We Can inseamna ca poate si trebuie sa-si ia ratingu’ inapoi. Nici nu mai are sens sa discutam daca decizia a fost sau nu corecta. Luata la momentul cel mai (ne)potrivit, deja a spulberat semnificativ de multa valoare de pe burse pentru ca o retractare sa nu mai fie altceva decat o victorie simbolica.

Ceea ce mi se pare mai interesant este momentul in care, in sfarsit, Administratia SUA a decis ca Yes We Can. Adica atunci cand S&P era acuzat ca a tinut nejustificat de mult ratingu’ sus, pana cand criza subprime aproape ca obosise, nimeni nu s-a sesizat. Apoi, cand Grecia avea, la inceputul anului, ratinguri “investment grade”, toata lumea era fericita – inclusiv S&P, care probabil, privea soarele dintr-o insula din Mediterana. Acum,insa…

Pai, si-au inchipuit ei ca se pot lua de Unchiu’ Sam si totul va fi ca inainte? Ca-i pot lua bunatate de rating si sa-i dea in schimb unul la mana a doua? Nu se poate asa ceva. Drept pentru care, dupa cateva zile de contre cu Trezoreria si Casa Alba (fara nici un rezultat), iata ca o Comisie Senatoriala va cerceta nebuloasa S&P. Pentru ca, daca-i vorba de noi, atunci sigur ca Yes We Can.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 14869 times Last modified on Wednesday, 10 August 2011 08:34
Andrei Savu

Sunt inginer numai prin diploma, am fost jurnalist IT si economic pentru putin timp si apoi am inceput o aventura care mi-a adus pana acum multe satisfactii si multe zile de cosmar - relatiile publice. Am inceput cu un calculator si un telefon, la propriu, asa cum ii sade bine oricarui consultant si, incet, incet am reusit sa dezvolt o companie. Doar ca ani mai tarziu a venit momentul in care am realizat, impreuna cu Sorana, ca putem face mai mult si mai bine. Asa a aparut Premium Communication, la randul ei incepand cu doi oameni, doua telefoane si doua calculatoare. Acum suntem mai multi si mai maturi, iar in noiembrie 2011 aniversam 10 ani. E mult, e putin… Greu de spus. Dar e, in continuare, o aventura - cu satisfactii si zile de cosmar.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 134 guests and no members online

Search