Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/premium/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 239

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/premium/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 240
Thursday, 29 September 2011 14:22

Despre mar si gravitatie

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Marul si gravitatia sunt, de cand cu reveria lui Sir Isaac Newton, intrinsec legate. Si asta pentru ca marul nu a facut altceva decat sa respecte legea pietei si sa-i raspunda: respectiv a cazut atunci cand a trebuit, in capul cui a trebuit.

In era moderna, marul face acelasi lucru. Cade, exact atunci cand trebuie in mana consumatorilor care trebuie. Si carora le place atat de mult incat devin fani, il lauda de la unii la altii si marul devine Mar. La fel ca in pilda biblica, Marul devine Dorit. Doar ca si altii – multi – vor sa fie si ei mere. Si nu pot. Inca. De ce?

E o intrebare care ma framanta de cand Marul a devenit, in acelasi timp, si unitate de masura si prilej de invidie pentru competitori. Cum a reusit? La urma urmei, Marul nu a facut niciodata nimic in secret. Nu a crescut intr-o zi cat altii in 10 ani. A avut chiar vreo 10 ani in care a stat si s-a uitat la ferestre. Si altii s-au uitat pe ferestre si Marul nu parea ca-i ameninta deloc. Mai mult, radeau de el, ca e mic si insignifiant si ca merele sunt acre. Si prea scumpe.

Doar ca anii au trecut si Marul a trecut de ferestre si a luat-o in sus. Si toti s-au crizat. Cum, Marul ne ia prea multa lumina. Vrem si noi. Doar ca in loc sa incerce sa inteleaga cum de-a ajuns Marul acolo, s-au apucat sa faca fiecare ce stie mai bine. Numai ce stiu ei mai bine. Si le-au zis: merisoare. Sau nuci, caise, prune etc. Unii au scos si niste seminte de fructe bionice si le-au dat mai departe, sa fiecrescute de altii. Si tot nu reusesc sa fie Mere. Ba mai mult, tot timpul zic – nu va uitati la noi ca la Mar, noi suntem mai ieftini ca Marul, mai verzi ca Marul, mai puternici ca Marul, mai pline de vitamine ca Marul. Si, in general, se consuma mult mai multe fructe decat Mere.

Si chiar daca nu stii inca, vei dori sa nu mai mananci Mere niciodata, daca vei dori (te rugam, hai, terugam mult!) sa incerci si altceva. Si daca vei manca o maslina, vei vedea ca e mai ieftina decat un Mar – nu mai buna, mult mai mica si cu mai putine vitamine – dar mai ieftina. Sigur, nu e versatila, nu vine in tot atatea culori, si, in general, ii lipsesc multe sa fie Mar. Dar, in mod cert, daca o vei incerca vei vedea ca n-ai nevoie de Mar. E buna si o maslina – unele sunt de import, dar avem si masline autohtone; unele sunt deja uscate, dar nu toate. Mici amanunte, de care nu trebuie sa te poticnesti. E ieftina. Maslina.

Numai ca ieftin nu e totul. Iar maslina nu e Mar. Nici nuca nu e, nici caisa nu e samd. Pana nu vor reusi sa ofere TOTUL SI MAI MULT DECAT ofera Marul, vor ramane la stadiul de “poate ca”. Pana la urma e simplu. Marul si gravitatia sunt intrinsec legate, pentru ca Marul a raspuns legii pietei. Restul fructelor sunt, deocamdata, masa pentru compot.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 10599 times Last modified on Thursday, 06 October 2011 02:36
Andrei Savu

Sunt inginer numai prin diploma, am fost jurnalist IT si economic pentru putin timp si apoi am inceput o aventura care mi-a adus pana acum multe satisfactii si multe zile de cosmar - relatiile publice. Am inceput cu un calculator si un telefon, la propriu, asa cum ii sade bine oricarui consultant si, incet, incet am reusit sa dezvolt o companie. Doar ca ani mai tarziu a venit momentul in care am realizat, impreuna cu Sorana, ca putem face mai mult si mai bine. Asa a aparut Premium Communication, la randul ei incepand cu doi oameni, doua telefoane si doua calculatoare. Acum suntem mai multi si mai maturi, iar in noiembrie 2011 aniversam 10 ani. E mult, e putin… Greu de spus. Dar e, in continuare, o aventura - cu satisfactii si zile de cosmar.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 143 guests and no members online

Search