Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Print this page
Tuesday, 04 October 2011 06:40

Creatures of habit

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Azi dimineata mi s-a intamplat un lucru ciudat - luasem sa citesc cel mai recent roman al lui David Lodge, care, fiind nou si englezesc nu e inca disponibil pe Kindle, si am gasit un cuvant pe care nu-l stiam. Reactia imediata a fost sa pun degetul pe cuvant, pe foaie. Dupa care m-am trezit si m-am crucit. Pentru cine nu stie, daca atingi un cuvant pe IPad, ai imediat acces la definitia lui conform unor dictionare pre-incarcate.

In mai putin de trei luni de utilizare de IPad, Jobs m-a obisnuit in asa hal sa pun degetul pe pagina electronica daca nu stiu un cuvant, incat acum caut acces la Oxford Dictionary si pe foile de hartie. Si nu e singurul obicei pe care l-am capatat in ultimii 10-15 ani. Dimineata, cum ajung la birou, deschid mail-ul si FB. Chestii pe care nu le puteam face acum 15 ani. Sau acum 5.

 

Azi noapte motanul meu a facut un gest frumos si m-am gandit ca ar fi dragut sa afle si prietenii mei. Pe FB. Alta chestie la care nu m-as fi gandit pana de curand. Dupa cum nu m-as fi gandit sa-l fotografiez cu telefonul. Ha ha - cand am lansat in Romania primul Sony Ericsson cu camera atasabila (prin 2001) a fost cineva in presa care a scris ca un telefon cu aparat de fotografiat e culmea kitschului.

Beau numai apa imbuteliata sau de la dozator. Cand eram mica, eram groaznic de trista la tara la bunici pentru ca apa de la fantana nu avea acelasi gust ca aceea de la robinet de la Bucuresti si abia asteptam sa ma intorc acasa. Nu mai stiu ce gust are apa de la robinet de la Bucuresti si, cum pisicile noastre o evita elegant cand le-o mai scapam prin trocutze, nici nu mai sunt curioasa.

Cand vreau sa-mi cumpar o carte, primul reflex e sa o caut pe net.

Cand vad un film, stau cu www.imdb.com prin preajma - intrebarile gen "oare cine o fi regizorul" sau "oare cine o fi scris muzica" nu mai sunt retorice deloc.

Haine si pantofi? Din nou, prima optiune e sa merg la cumparaturi din taste. Stiu, sunt multe chestii legate de modul in care a evoluat tehnologia. Dar sunt la fel de multe chestii legate de modul in care am evoluat si noi pe langa tehnologie.

Voi ce obiceiuri ati castigat/pierdut in ultimii ani?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 6066 times Last modified on Thursday, 06 October 2011 02:35
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Latest from Sorana Savu

Related items

5 comments