Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Wednesday, 05 October 2011 09:02

Cinci ani de blogging Featured

Written by 

Rate this item
(0 votes)

In weekend blogul nostru a implinit cinci ani. Timpul s-a scurs asa de repede, incat am realizat post-factum ca am trecut peste aniversare. In octombrie 2006, eram singura agentie de PR cu blog colectiv, cu autorii la vedere, cu poza, bio si semnatura, cu motan blogger. Am fost primiti cu "incurajari" de la bun inceput, toata lumea isi imagina ca altceva nu ne-ar duce capul sa scriem pe blogul nostru decat chestii piaristice despre clientii pentru care lucram. Si ca oricum vom inchide blogul dupa cateva luni, cand moda va fi trecut.

Dar cum am fi putut sa ne inchidem blogul cand, an de an, el ne-a invatat atatea lucruri, ne-a ajutat sa cunoastem si sa intelegem mai bine atatia oameni, sa punem pe tapet probleme ale industriei despre care nimeni nu vorbea sau nu scria. Suntem, si in raport cu clientii nostri si in raport cu blogul, avocatii relatiilor pe termen lung.

Pe aceeasi idee, n-am urmarit nici cu blogul nostru, dupa cum nu urmarim nici in proiectele cu alti bloggeri, criteriile cantitative de succes. Dar la capitolul obiective calitative, a "livrat" peste asteptari intotdeauna.

Unul dintre lucrurile cele mai interesante pe care le-am experimentat a fost stressul lansarii unui text (de cele mai multe ori foarte subiectiv si foarte personal) in eter, catre un public imposibil de controlat nici ca spatiu nici ca timp. Legat de asta, am aflat ca, indiferent cat de clar crezi tu ca ai scris un text, el poate fi interpretat in varii feluri, de oameni care vin spre el cu contexte, experiente si prejudecati diferite. Am mai aflat ca in jurul blogului se creeaza o comunitate, mai mare sau mai mica, pe care o hranesti cu consecventa si autenticitate. Exista, evident, cei care vor veni spre tine conjunctural, sau pe baza unor search-uri caraghioase, dar cei pentru care merita sa te tii de blogging cinci ani si mai bine se uita dupa cele de mai sus.

 

Evident, capitalul cel mai mare de imagine (in continuare urasc acest cuvant!) l-a acumulat Luca, motanul nostru. Multi dintre cei care ne viziteaza la birou pentru prima data ne intreaba de el, iar succesul de pe blog e confirmat acum si pe FaceBook. Semn ca multora le place munca, dar le place si joaca. Ok, chiar si in timpul serviciului :-)

Tot blogul ne-a ajutat sa mai punem o data in practica principiul pe care ni-l spuneau parintii cand eram noi mici - ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ne-am pus intotdeauna problema, cand am lucrat cu alti bloggeri, daca noua ne-ar fi convenit sa facem proiectul X, experimentul Y, gestul W pe blogul nostru, daca altcineva ne-ar fi cerut.

Ne-a mai spus si cat de importanta este frecventa de postare pentru trafic - ne-a spus el si noi am zis da, da, bine, pentru ca nu suntem bloggeri profesionisti, ci doar foarte amatori. Dar am avut ce povesti si ce sfaturi da, in buna cunostinta de cauza, clientilor si prietenilor care testau blogosfera. Am inteles mai bine cat de greu e sa respecti nu deadline-uri, aia stim, ci un plan editorial pe care ti-l stabilesti cu manutza ta.

Asa cum facem in activitatea profesionala, si in cea de blogging am tras cu ochiul peste Ocean, la experientele si reglementarile de acolo, si am cautat sa ne asumam bunele invataminte chiar daca pe plaiuri mioritice nu ne obliga nimeni.

Last but not least, am descoperit ca, din respect pentru tine si pentru comunitatea despre care vorbeam, e ok sa folosesti cateodata butonul de delete. Cand am inceput noi sa scriem pe blog, democratia absoluta era in floare, comentariile erau o chestie care trebuia sa apara imediat si necenzurat pe blog, ca aveau sau nu legatura cu discutia, ca aveau sau nu un limbaj politicos. Acum, tot mai multi bloggeri ne-au spus ca folosesc butonul delete cu o oarecare frecventa si fara prea mari remuscari.

Blogul nostru a implinit primii cinci ani!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 6057 times Last modified on Thursday, 06 October 2011 02:33
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 165 guests and no members online

Search