Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Tuesday, 09 October 2012 08:57

Puterea povestilor frumoase, spuse mestesugit

Written by 

Rate this item
(0 votes)

De la evenimentul de vineri seara mi-au ramas în minte multe frânturi din discursuri. Din discutiile nascute în pauze. Din întrebarile si raspunsurile de la finalul fiecarei sesiuni. Din întrebarile mele pentru mine.

Nu obisnuiesc sa twitter-esc - mie îmi e greu sa-mi iau si propriile notite atunci când sunt absorbita de o poveste asa frumoasa precum cele spuse în prima seara a evenimentului minunat orchestrat de Decât o Revista…  si recunosc ca le observam pe colegele mele - un pic invidioasa pe puterea lor de concentrare –cum împartaseau continuu impresii live de la eveniment si reuseau sa fie si conectate la tot ce se întâmpla.

Eu n-am atentie distributiva. Dar adevarul e ca am fost fascinata. Am sorbit cuvintele tuturor speakerilor. Am cugetat, în timp ce îi ascultam, nu numai la ce spuneau, ci si la modul în care si-au construit discursul, la cum si-au ales introducerea, la cât de natural au curs povestile lor, la cât de ”la locul lor” erau pe scena….

Iar acum rememorez, si mi-e teama sa nu uit, cu timpul, toate lucrurile minunate pe care le-am învatat în seara aceea. Asa ca-mi pare rau ca n-am un back-up al meu. Ca atunci când merg în vacanta si mi se pare mai autentic sa vad cu ochii mei toate locurile prin care ma plimb, fara filtrul lentilei vreunui aparat ultra-performant care sa-mi arate de-abia acasa ce frumoasa era nu-stiu-ce-strada vazuta de sus, în lumina apusului. Dar pe urma mi se face dor de acele locuri, si ajung sa caut pe net pozele altora.

Trecând peste asta, mai important decât ceea ce s-a spus este felul în care m-am simtit eu dupa aceasta… întâlnire. Iar asta îmi aduce aminte de o cugetare atât de frumoasa a Mayei Angelou:

I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”

Asta n-am sa uit. Ca mai presus de toate cele ce s-au spus, mi-a ramas în suflet o stare de bine, de frumos, de sinceritate, de deschidere.

Iar noi, oamenii de comunicare, suntem obisnuiti sa avem, mai tot timpul, ”garda sus”, cum se spune, în relatia cu jurnalistii. Probabil si vice-versa. Suntem obisnuiti sa fim mai tot timpul de parti diferite ale baricadei, ca si cum interesele noastre ar fi antagoniste. Ei se tem ca noi le-am putea ascunde ceva, noi ne temem ca ei ar putea cauta doar senzationalul, alterând realitatea. De fapt, interesul comun ar trebui sa fie mereu povestile frumoase, echilibrate si adevarate. Si uneori ne ies.

Ca sa închei, cel mai mult mi-a placut când cineva din public i-a întrebat pe speakeri care e cea mai buna modalitate de a-l face pe intervievat sa-si marturiseasca secretele. Suna asa, un pic subversiv. Parca întrebarea astepta un raspuns legat de niste tehnici de manipulare bine stapânite si aplicate cu maiestrie de niste ”grei” ai jurnalismului. Dar nu. Cu totii au raspuns acelasi lucru. Daca esti sincer, daca ai curajul sa fii tu însuti, daca ai curajul sa spui deschis, de la bun început, ce poveste îti doresti sa scrii, oamenii se vor deschide. Pentru ca ei sunt dornici sa-si împartaseasca experienta lor, sa-si spuna versiunea lor, sa fie întelesi, sa nu fie judecati.

Si uite-asa m-am umplut eu de o stare de bine, de o siguranta ca lucrurile frumoase se nasc din mintile frumoase, ca povestile frumoase încep cu gânduri frumoase. Si asta sigur n-am sa uit.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 7717 times
Cristina Carp

Senior Consultant

Am absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, sectia Comunicare Publica, in 2003 desi imi pare c-a trecut aproape un deceniu de-atunci!. (LE Oooops! Chiar a trecut un deceniu de atunci!) Cât am fost in facultate, am cochetat cu marketingul si cu client service-ul, iar dupa absolvire, timp de un an si jumatate, am lucrat ca si Consilier de Relatii Internationale.

Din august 2005, fac ceea ce imi doresc inca de pe vremea când abia imi luasem buletin: PR, alaturi de colegii mei din Premium. Iar ca sa-mi pastrez un pic (de)formarea din liceul economic, lucrez pe domeniul financiar si al constructiilor.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 135 guests and no members online

Search