Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Monday, 07 October 2013 00:00

Cynthia Gorney: “Help me do my homework”

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Sâmbăta trecută, am retrait un sentiment demult uitat – nu am ştiut cum a trecut o zi întreagă, deşi mi-am petrecut-o integral într-o conferinţă. Meritul Soranei Savu (dacă citiţi această frază, înseamnă că nu a şters-o, obligându-mă să o pun pe Facebook), în primul rând, pentru că s-a încăpăţânat să treacă peste cinismul meu şi să mă convingă să merg la amintita conferinţă, iar apoi, meritul celor de la Decât o revistă, care au adus oameni speciali, la încă o discuţie cel puţin interesantă din seria “The Power of Story Telling” (http://www.decatorevista.ro/storytelling/2013/index.html.

Pentru “veteranii” evenimentului: nu voi scrie despre Chris Jones sau despre Tom Junod. Sunt atât de spectaculoşi, încât scriitura mea nu le-ar face dreptate. Pentru începătorii într-ale relaţiilor publice, jurnalismului (şi nu numai pentru ei) Cynthia Gorney (http://journalism.berkeley.edu/faculty/gorney/) a rezumat perfect cum este cel mai bine să abordăm un subiect. Pe scurt, înainte de a scrie/comunica pe o anumită temă, este fundamental să înţelegem despre ce este vorba.

Concret, odată ce ai stabilit tema despre care comunici, este esenţial să cunoşti cât mai multe lucruri legate de aceasta şi să găseşti persoana care să te îndrume către detaliile relevante pentru tema în cauză. “Îndrume” este termenul cel mai important – nimeni nu va face munca de cercetare în locul tău, nimeni nu are timp, nervi, dorinţa de a-ţi da toate detaliile care chiar te interesează pe tine despre un anumit subiect (fie că vorbim despre clientul pemtru care comunici, fie că vorbim despre o sursă, un potenţial intervievat, subiect al unui articol). În schimb, cel care este sursa informaţiilor va fi dispus de cele mai multe ori să te îndrume către datele importante, să te “ajute să îţi faci temele”.

Iar dacă nu faci munca de cercetare, dacă nu cunoşti subiectul, contextul, datele semnificative, cu siguranţă nu vei putea spune povestea, nu vei putea comunica nimic relevant pentru publicul tău – “you have to understand it, in order to tell the story”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 12531 times Last modified on Wednesday, 23 April 2014 09:22
Florenta Ghita

Dupa mai bine de opt ani de presa, inceputa la Curierul National si finalizata la Business Magazin, am trecut in tabara relatiilor publice. Asa se face ca acum lucrez ca si consultant la Premium Communication. In presa am ajuns gratie facultatii de Filozofie si Jurnalistica, unde in anul intâi am fost obligati sa facem practica jurnalistica. Iar departamentul Economic de la Curierul National a fost locul in care am facut eu practica, in 1997 si unde am si ramas sa scriu despre industrie. Ca sa pastram traditia, tot de industrie (mai precis metalurgie) ma ocup si acum, la Premium. Nu-i problema, si in viata civila sunt fan heavy metal.

Related items

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 161 guests and no members online

Search