Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Thursday, 01 November 2007 14:01

IPhone? Nu, multumesc!

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Pentru pasionaţii de Mac, Ipod şi celelalte produse ale mărului, vreau să spun încă de la început că nu sunt deloc un fan. Asta şi pentru că, aşa, veţi înţelege de ce nu veţi citi încă un elogiu la adresa celui mai nou, mai fantastic şi mai nemaipomenit telefon mobil produs vreodată pe Terra. Pentru că mie nu mi s-a părut deloc extraordinar, ba dimpotrivă.

 

Poate şi pentru că am avut (ne)şansa de a pune mâna pe respectivul dispozitiv undeva pe la ora închiderii magazinelor. Chiar dacă în America traficul prin magazinele de telefoane mobile este departe de cel din România (muuuult mai redus), era totuşi suficient pentru ca Iphone-ul văzut de mine să fie deja plin de amprentele vizitatorilor de peste zi. Iar plin de amprente, pentru toţi cei care au folosit un ecran touch-screen, înseamă aceeaşi mâzgă neplăcută, ca un strat gros de grăsime pe ecran. Iar asta nu e de natură să facă nici un dispozitiv atractiv, cu atât mai puţin Iphone-ul care nu dispune de nici un fel de taste.

Asta e!, veţi exclama. Pierzi din vedere tocmai punctul forte al telefonului – nu are taste. Aşa e, dar nici dispozitivele pe Windows Mobile, nici cele pe Symbian sau Palm nu au neapărat (nevoie) de taste. Unele chiar deloc. A se vedea HTC P3300 sau HTC Touch. Care nu sunt o replică la Iphone, pentru simplul motiv că HTC face asemenea device-uri încă dinainte ca Ipod-ul să se nască. Şi nici nu sunt atât de „pătrate” ca Iphone-ul.

Să revin, însă, la Iphone. Interesantă interfaţa, dar nu mi s-a părut că aduce nimic nou. Aceleaşi funcţionalităţi ca la orice PDA. Ba chiar mai puţine, faţă de orice PDA care se respectă. Bluetooth este, dar nu şi un receptor GPS, are o cameră de 2 Mpixeli şi, ciudat, nu am remarcat niciun buton de închis aplicaţia şi revenit la ecranul de home. Mi-a luat cam zece secunde să mă hotărăsc să apăs pe butonul hardware ca să revin la meniul iniţial.

În rest, Google Maps (disponibil pe Google, gratuit, pentru orice fel de dispozitiv mai deştept), internet, mail, photo şi cam atât. Telefonul e chiar greoi de folosit, trebuie să apelezi tastatura atunci când vrei să formezi un număr (normal, din moment ce nu ai nici un fel de butoane). Cum nu sunt posesor de Ipod, facilitatea de descărcare de muzică mă lasă absolut indiferent. Ca să nu mai vorbim de extraordinara facilitate de a trage de poze cu degetele… şi de a mai murdări un pic ecranul.

Recunosc că nu am avut nici timp şi nici chef să intru în mai multe detalii, dar impresia iniţială s-a păstrat. Nu mulţumesc. Mai bine rămân la telefoanele mele cu Windows Mobile, care fac aceleaşi şi multe alte lucruri. Pentru fani este o alegere inevitabilă, cum la fel de inevitabilă este şi cumpărarea unei cârpe de şters ecranul la fiecare utilizare. Pentru cei care au nevoie de un telefon/PDA, cu internet mobil, sincronizare cu Outlook, push e-mail etc. rămâne doar un dispozitiv ca oricare altul.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 6415 times Last modified on Friday, 20 May 2011 08:51
Andrei Savu

Sunt inginer numai prin diploma, am fost jurnalist IT si economic pentru putin timp si apoi am inceput o aventura care mi-a adus pana acum multe satisfactii si multe zile de cosmar - relatiile publice. Am inceput cu un calculator si un telefon, la propriu, asa cum ii sade bine oricarui consultant si, incet, incet am reusit sa dezvolt o companie. Doar ca ani mai tarziu a venit momentul in care am realizat, impreuna cu Sorana, ca putem face mai mult si mai bine. Asa a aparut Premium Communication, la randul ei incepand cu doi oameni, doua telefoane si doua calculatoare. Acum suntem mai multi si mai maturi, iar in noiembrie 2011 aniversam 10 ani. E mult, e putin… Greu de spus. Dar e, in continuare, o aventura - cu satisfactii si zile de cosmar.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 209 guests and no members online

Search