Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Tuesday, 03 June 2008 14:11

Ceva vechi... si expirat

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Ce e vechi şi nu se schimbă, rămâne vechi. Şi, în cele din urmă, nu mai face două parale. Şi e interesant să vezi că cincizeci de ani de comunism pot avea repercusiuni pe o durată atât de mare. Am fost îndoctrinaţi cu sloganul că Şcoala Românească e cea mai bună din lume. Şi am vrut s-o credem la infinit, pentru că, dacă nici şcoală nu mai aveam, ce ne mai rămânea? Dacă orice altceva eşua, ne refugiam mereu şi mereu în iluzia că, măcar, sistemul nostru de învăţământ e mai bun decât „al lor”.

Şi pentru că şi eu am fost multă vreme tributar acestei prejudecăţi, mărturisesc că am stat vreun sfert de oră încercând să înţeleg ce e greşit într-un grafic din The Economist, de săptămâna aceasta. Graficul nu-l pot scana, din motive de drepturi de autor, dar el plasează România pe ULTIMUL loc între ţările Europei Centrale şi de Est, din punctul de vedere al mediei generale la nivel de ţară pe trei criterii – Science, Reading and Maths. Media României este între -75 şi -100 de puncte. Ungaria e pe la zero, iar Estonia este pe la +15, fiind cea mai bine cotată din grup.

Citez din The Economist doar trei fraze şi orice alte comentarii sunt de prisos. „The cliché that eastern Europe is crammed with highly educated boffins and poetry-sprouting intellectuals has long been disproved. In the OECD’s latest PISA survey of educational standards in science, reading and mathematics, only young Estonians and Slovenians performed above the OECD average in all three. Young Bulgarians and Romanians were way below average”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 3189 times
Andrei Savu

Sunt inginer numai prin diploma, am fost jurnalist IT si economic pentru putin timp si apoi am inceput o aventura care mi-a adus pana acum multe satisfactii si multe zile de cosmar - relatiile publice. Am inceput cu un calculator si un telefon, la propriu, asa cum ii sade bine oricarui consultant si, incet, incet am reusit sa dezvolt o companie. Doar ca ani mai tarziu a venit momentul in care am realizat, impreuna cu Sorana, ca putem face mai mult si mai bine. Asa a aparut Premium Communication, la randul ei incepand cu doi oameni, doua telefoane si doua calculatoare. Acum suntem mai multi si mai maturi, iar in noiembrie 2011 aniversam 10 ani. E mult, e putin… Greu de spus. Dar e, in continuare, o aventura - cu satisfactii si zile de cosmar.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 177 guests and no members online

Search