Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Sunday, 14 September 2008 14:17

(Re)întoarcerea la carte

Written by 

Rate this item
(0 votes)

N-aş vrea să sune chiar ca o mărturisire, dar în ultimii ani am avut o serie de meciuri cu Sorana pe tema cititului – nu că n-aş citi, dar nu mă omor. În plus, Sci-Fi şi Fantasy, două dintre genurile mele preferate, nu contează drept cărţi în aceste meciuri. Aşa că – am pierdut pe linie. Până în weekend! Pentru că, mergând prin Londra (unde m-am aflat împotriva dorinţei şi instinctelor mele, ca să văd un concert în care Madonna şi-a dat complet cu firma în cap), am văzut un… gadget.

 

Am avut mereu o slăbiciune pentru gadget-uri, dar asta nu mi-a adus decât alte meciuri cu Sorana, pentru că, din fericire (pentru mine), mare parte din ele folosesc la “gaming” - adică îmi spăl creierii trecând de la nivel la nivel din… aproape orice, de preferinţă RPG, dar nu numai. De data asta, însă, gadget-ul cu pricina pare să promită să stingă mai multe diferende dintr-o singură apăsare pe buton.

Pe scurt, mi-am luat o carte… cam cât o bibliotecă! Un Sony Reader. Pentru cei care nu l-au văzut deja, o prezentare a lui poate fi găsită aici. Ca şi tehnologie, orice proprietar de laptop (indiferent de generaţie) va strâmba din nas. N-are de nici unele, dar ştie să redea cărţi digitale şi mp3-uri, dacă nu sunt criptate. Mai ştie şi pdf, dar n-are nici un fel de iluminare a ecranului – foarte important, pentru că impresia de hârtie e senzaţională aşa. A, şi n-are touch-uri. E plin de butoane…

Pentru că englezii citesc, Waterstone’s, care îl vinde oficial în UK, are la promoţie şi un CD cu vreo 100 de cărţi. Clasici, e adevărat, dar cei esenţiali. Şi, deşi nu se prea înghesuia lumea la standul de prezentare – deh, să vinzi gadget-uri într-o librărie ca Waterstone’s e o îndrăzneală – când am întrebat de unul în Londra, vânzătoarea s-a uitat mirată şi mi-a spus că trebuie să-l comand de pe net, că toate stocurile sunt epuizate. N-a fost chiar aşa, dar nu l-am luat din Londra, ci din apropiere – acolo stocurile stăteau ceva mai bine, pentru că tocmai “băgaseră” marfă.

Aşa că în loc de RPG-uri pe PSP, am încercat să fac o figură intelectuală în avion, la întoarcere. Am citit! Nu ştiu cât va ţine şi dacă mă va convinge să mă întorc la lectură în mod “profesionist”, dar e un început promiţător. Şi poate va convinge şi generaţiile născute cu Google, mess şi alte alea, că cititul merită – chiar şi electronic.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 18656 times Last modified on Friday, 06 May 2011 09:08
Andrei Savu

Sunt inginer numai prin diploma, am fost jurnalist IT si economic pentru putin timp si apoi am inceput o aventura care mi-a adus pana acum multe satisfactii si multe zile de cosmar - relatiile publice. Am inceput cu un calculator si un telefon, la propriu, asa cum ii sade bine oricarui consultant si, incet, incet am reusit sa dezvolt o companie. Doar ca ani mai tarziu a venit momentul in care am realizat, impreuna cu Sorana, ca putem face mai mult si mai bine. Asa a aparut Premium Communication, la randul ei incepand cu doi oameni, doua telefoane si doua calculatoare. Acum suntem mai multi si mai maturi, iar in noiembrie 2011 aniversam 10 ani. E mult, e putin… Greu de spus. Dar e, in continuare, o aventura - cu satisfactii si zile de cosmar.

More in this category: www versus The Bookshop »

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 84 guests and no members online

Search