Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 853
Monday, 17 May 2010 11:17

Imposibilul se poate?!

Written by 

Rate this item
(0 votes)

Dupa scandalurile de demult cu Wal-mart si altele asemenea, cel mai recent fiind cel legat de brandul de imbracaminte Ann Taylor, FTC s-a gandit in Statele Unite sa incerce imposibilul: reglementarea relatiilor dintre companii si bloggeri. Am discutat despre asta cu niste specialisti americani - de la bloggeri la membri WOMMA - saptamana trecuta, iar azi am dat peste un blog - benign pentru noi romanii, de recenzii de carti - care avea la loc vizibil precizari despre modul in care respecta reglementarile FTC. Deci imposibilul se poate!
Pe scurt, e vorba din nou despre masuri de bun simt, dar, asa cum spunea Brian Solis si probabil si altii inaintea lui, common sense is not so common. Companiilor si bloggerilor li se cere sa dezvaluie cititorilor orice beneficii materiale care stau in spatele unor posturi favorabile, nefavorabile sau neutre, de ce… gen or fi ele!

 

E de bun simt: un blogger care nu numai ca admite deschis, dar isi face o regula din a spune ce carti primeste spre recenzare, nu spune altceva decat ca editurile l-au remarcat, ca ii trimit carti pentru ca parerea lui e importanta. In plus, mai spune si ca, in afara acestor carti care ii vin gratuit, exista si carti pe care le descopera singur si despre care simte nevoia sa scrie. Si ca, dintre cartile pe care le primeste de pe la edituri, exista si unele care nu-i spun nimic si despre care, la randul sau, nu va spune nimic.

Afecteaza asta in vreun fel credibilitatea bloggerului sau a editurii? In niciun fel, cel putin nu intr-unul negativ. Editura spune ca e atenta la blogosfera si ca o trateaza ca pe un mediu important de comunicare, bloggerul isi reafirma influenta. Lipsa unui asemenea disclaimer ne lasa in ceata - nu stim daca bloggerul e “amator” sau “profesionist”, daca selectia de carti e generata exclusiv de gustul sau sau nu, daca in spatele fiecarei recenzii sta sau nu un avantaj material.

Discutia e mai ampla si mai complicata - in tot acest dans de social media, companiile isi asuma, initiind conversatii cu bloggerii, nu numai faptul ca respecta reglementarile FTC, SEC si asa mai departe, dar si ca raspund pentru modul in care bloggerii respecta aceste reglementari, in relatie cu ele. Dar pentru asta, probabil, voi reveni cu un alt post.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/premium/public_html/components/com_k2/templates/Premium/item.php on line 250
Read 5270 times Last modified on Tuesday, 05 July 2011 08:09
Sorana Savu

15 noiembrie 2001 a fost ultima mea zi de munca. Veneam dupa patru ani de client service la Ogilvy & Mather si inca un an si jumatate de rodaj lucrând la Mmd Public Relations, pe post de PR Manager, cu Andrei Savu ca sef. In miez de noiembrie, am inceput cu Andrei sa ne gândim la un boutique de consultanta in comunicare pe care l-am numit Premium Communication. De atunci, venim in fiecare zi la birou nu ca sa muncim, ci ca sa facem exact ce ne place. Si, in cazul meu, exact ce am invatat la scoala – consultanta de relatii publice.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 217 guests and no members online

Search