Andrei Savu

Andrei Savu

Sunt inginer numai prin diploma, am fost jurnalist IT si economic pentru putin timp si apoi am inceput o aventura care mi-a adus pana acum multe satisfactii si multe zile de cosmar - relatiile publice. Am inceput cu un calculator si un telefon, la propriu, asa cum ii sade bine oricarui consultant si, incet, incet am reusit sa dezvolt o companie. Doar ca ani mai tarziu a venit momentul in care am realizat, impreuna cu Sorana, ca putem face mai mult si mai bine. Asa a aparut Premium Communication, la randul ei incepand cu doi oameni, doua telefoane si doua calculatoare. Acum suntem mai multi si mai maturi, iar in noiembrie 2011 aniversam 10 ani. E mult, e putin… Greu de spus. Dar e, in continuare, o aventura - cu satisfactii si zile de cosmar.

Tuesday, 17 December 2013 00:00

De ce (nu) mai credem in Mos Craciun…

Avalansa de comentarii pro si contra pe marginea rateului f64.ro cu investitorul sau strategic a lasat neacoperita, in mare, analiza de oportunitate a deciziei de business. Pana la urma, lasand reputatia rupta-n tur pe care vor trebui s-o care de-acum incolo precum Mosul sacul, f64.ro a avut, dupa parerea mea, o initiativa curajoasa si foarte bine fundamentata.

Sa privim tranzactia din perspectiva actionarilor companiei. O analiza de piata a potentialilor investitori a aratat, probabil, ca orice companie straina sau fond de investitii prezinta riscuri inerente. Iar avantajele imediate ar fi fost discutabile. E clar de ce s-au oprit atat de repede la decizia ideala – Mos Craciun.

Mos Craciun este partenerul strategic perfect pentru orice companie de comert online. Avantajele principale: logistica perfecta, spatiu de depozitare nelimitat si, mai ales, gratuit. In plus, livrarea cu reni este ecologica, presupune costuri minime si – data fiind experienta de aproape 100 de ani – este de incredere. In plus, data fiind traditia cheltuielilor de Craciun, problema accesului la finantare este rezolvata. Partial, insa.

Thursday, 14 March 2013 09:06

Costul strategiei "me too"

“Nu stiu daca produsele din categoria tabletelor vor ramane cu noi sau nu in viitor”. Cuvintele astea au fost spuse in 2011 nu de un oarecare, pe strada, ci de unul dintre cei mai influenti oameni din Microsoft. Cand am citit prima data aceasta declaratie a lui Craig Mundie, pe atunci Director de cercetare si strategie al Microsoft, am crezut ca nu vad bine. La vremea respectiva deja tabletele competitiei se vindeau ca painea calda, vanzarile de PC-uri incepusera sa scada, iar Gartner publica deja rapoarte care indicau clar tendintele. Iar ceea ce a urmat a spulberat fara urma de tagada afirmatia de mai sus.

Thursday, 14 February 2013 08:55

Oh, plansul si cand ploua!

Am citit zilele trecute un articol sau un interviu si imi pare rau ca n-am retinut nici autorul si nici persoana care a promovat articolul pe FB. Nu mai stiu exact nici despre ce era vorba, dar mi-a ramas in minte o anecdota. Persoana intervievata vorbea de o nedumerire a unui antreprenor german care spunea ca “la ei” daca s-ar schimba formularul de TVA ar fi proteste in masa. Daramite daca s-ar schimba TVA-ul de azi pe maine! Si totusi, “la noi” s-a schimbat, antreprenorii s-au adaptat din mers si au continuat sa faca afaceri. “Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi”, ca sa citez poetul.

Thursday, 29 September 2011 14:22

Despre mar si gravitatie

Marul si gravitatia sunt, de cand cu reveria lui Sir Isaac Newton, intrinsec legate. Si asta pentru ca marul nu a facut altceva decat sa respecte legea pietei si sa-i raspunda: respectiv a cazut atunci cand a trebuit, in capul cui a trebuit.

In era moderna, marul face acelasi lucru. Cade, exact atunci cand trebuie in mana consumatorilor care trebuie. Si carora le place atat de mult incat devin fani, il lauda de la unii la altii si marul devine Mar. La fel ca in pilda biblica, Marul devine Dorit. Doar ca si altii – multi – vor sa fie si ei mere. Si nu pot. Inca. De ce?

Tuesday, 09 August 2011 11:52

Dah, bah, ratingu’ inapoi!!

Stim cu totii ca 2 trilioane de dolari nu mai inseamna mare lucru! O bagatela, luate dolar, cu dolar. Asa ca ratingu’ ramane cum am stabilit.

Probabil ca asta or fi gandit membrii comisiei de rating de la S&P cand au luat istorica decizie, care va ramane in analele istoriei, ca doar d-aia e istorica.

Numai ca si-au gasit nasu’. Pentru ca, pentru Presedintele Obama, Yes We Can inseamna ca poate si trebuie sa-si ia ratingu’ inapoi. Nici nu mai are sens sa discutam daca decizia a fost sau nu corecta. Luata la momentul cel mai (ne)potrivit, deja a spulberat semnificativ de multa valoare de pe burse pentru ca o retractare sa nu mai fie altceva decat o victorie simbolica.

De ce nu am citit cărţi de la iPad?

Acest lucru nu este, de catre orice cont, o lauda sau de publicitate pentru iPad. Deşi trebuie să recunosc eu sunt în dragoste cu dispozitivul. În ultimii ani am cumva mutat de la un mediu Windows la un Apple, şi eu sunt fericit cu tranziţia. Dar acest lucru nu este motivul pentru care am vrut să scriu acest post.De declanşare a fost un articol în Evenimentul Zilei despre români care au ales să îşi bibliotecă în buzunar lor, în forma unui e-reader sau un comprimat.

Wednesday, 19 September 2007 11:27

Disproportionate response

Cred că Sorana a mai scris pe blog despre West Wing. Suntem mari fani ai serialului, credem că poţi învăţa enorm din el, chiar dacă unii îl privesc numai ca pe o ficţiune. Dar nu despre viaţa Preşedintelui SUA vreau să scriu, chiar dacă o parte din ce urmează se întâmplă, din păcate, tot pe pământ american.

Unul dintre primele episoade ale serialului se numeşte „Disproportionate response” şi prezintă dilemele unui Preşedinte american pus să judece cât de mult valorează viaţa unui soldat american. Instinctul îi spune că trebuie să reacţioneze atât de dur, atât de disproporţionat, încât oricine se mai gândeşte vreodată să atace un american să stea să se gândească de mai multe ori, înainte de a o face. Politica, însă, relaţiile internaţionale, francezii, ruşii, chinezii şi alţii îl împiedică însă să o facă.

Wednesday, 24 January 2007 14:27

Indici de performanță pentru PR

DAX, FTSE 100, Hang Seng, S&P 500 sunt bine cunoscuti celor care se intereseaza de cum ‘merge’ lumea afacerilor internationale. Performanta oricarei companii listate cuprinsa intr-unul din indicii respectivi este verificabila si transparenta. Ai innebunit?, veti spune, aici e un blog de PR si indicii de performanta sunt cu totul altceva in PR fata de pietele de capital. Sunteti siguri?… Pentru ca eu, unul, nu stiu de vreun indice de performanta pentru PR. De cand se afla profesiunea asta pe piata, masurarea performantei a fost calcaiul lui Achile. Ma rog, Achile din relatiile publice avea vreo cinci picioare, pentru ca, daca e sa stau sa numar, sunt vreo cinci calcaie - dar asta e alta problema.

Monday, 11 December 2006 13:24

Contra PR pentru PR

Mi-e greu să încep acest post, pentru că subiectul e prea vast, sursele prea multe şi prejudecăţile prea mari. Are nevoie PR-ul de PR? Eu unul cred că nu. Dar înainte de a închide fereastra de internet şi a mă cataloga drept fundamentalist cu opinii mult prea radicale, permiteţi-mi un exerciţiu de convingere.

Aş porni argumentaţia prin a încerca o definiţie a profesionistului de relaţii publice. Nu îndrăznesc o definiţie a relaţiilor publice, pentru că sunt deja peste 200 de definiţii şi oameni mult mai deştepţi şi mai experimentaţi decât mine n-au reuşit încă să le unifice.

Friday, 17 November 2006 13:16

O confuzie veche de când PR-ul

M-am intors de la PRSA International Conference cu mai multe intrebari decat raspunsuri. De altfel, asta le si spuneam colegilor americani cand ma intrebau cum mi se pare conferinta. Ciudata, raspundeam de fiecare data. Ciudata? De ce? Pentru ca m-am asteptat sa gasesc raspunsuri, de la cea mai veche/matura/dezvoltata industrie de PR din lume. In loc de asta, am asistat la discutii interminabile despre aceleasi subiecte - ce este PR-ul, cum definim standardele, care este locul eticii etc. Ceea ce este, insa, diferit de modul in care privim noi aceste subiecte, este faptul ca pe americani nu pare sa-i deranjeze, neaparat, confuzia. Pentru ei este mai importanta discutia, pentru ca, spun ei, din dezbatere va iesi, in final, un model sau o definitie larg acceptata.

Page 1 of 4

PRCC

Public Relations Companies Club

Contact Us

Address: Str. General Atanasie Demostene nr. 45
050502 Bucharest
Tel: +40 21 411 01 52;
+40 21 411 01 62
Fax: +40 21 411 50 41
E-mail

Who's online

We have 50 guests and no members online

Search